gedetailleerde informatie over diverse landen waar is de camping, wat kost deze kamer, hoe ruil ik een woning en nog veel meer..... alles over vluchten, vliegvelden, auto's, campers, motoren, treinen, metro's, bus- en bootreizen uitgebreide info en tips voor een actieve vakantie ! tips over bagage, geld, reisdocumenten, gezondheid en nog veel meer ! zoek een nieuwsgroep, reisgenoot, reisverslag, fotoreportage, reisgids of landkaart !
Travelmarker Homepage

Groepsreizen / Pakketreizen

Wie bieden groepsreizen aan?

Hier vind je een lijst met de aanbieders van diverse vormen van groepsreizen

Waarom in een groep reizen

op weg naar .... © Travelmarker ReizenReizen in een groep heeft zo zijn voor- en nadelen. Als je nog nooit een groepreis (pakketreis) gemaakt hebt en twijfelt of het in een groep reizen iets voor je is, is de volgende informatie misschien interessant voor je.

Voordelen van een groepsreis

 • Doordat zaken als transport, accommodatie en gidsen bij de meeste groepsreizen al geregeld zijn, heb je meer tijd over om van het land te genieten. In het routeboek van de reisleiding staat ook precies aangegeven wat de mooie plekjes zijn voor een fotostop.
 • In een groep reizen naar wat risicovolle landen is in de regel veiliger dan alleen, alhoewel je als groep natuurlijk een interessanter doelwit bent voor echt gevaarlijke types.
 • In een groep reizen in landen met een slechte toeristische infrastructuur is makkelijker dan wanneer je het alleen zou doen. Sommige excursies in dit soort landen zijn enkel mogelijk in een groep.

Nadelen van een groepsreis

 • Je zit in een groepsreis vast aan een programma. Als je het dus ergens bijzonder naar je zin hebt, en er eigenlijk een tijdje langer zou willen blijven, moet je toch verder naar de volgende bestemming. Ook als je het vanwege ziekte wat rustiger aan zou willen of moeten doen gaat de bus verder.
 • Je hebt doordat je in een groep reist minder contact met het land. Als grote groep ben je soms ook iets te aanwezig in sommige gemeenschappen.
 • Leg de brochures van 10 verschillende organisaties die groepsreizen aanbieden naast elkaar en je leest 10 keer hetzelfde verhaal. Je gaat dus niet iets unieks doen en reist vaak letterlijk in een stoet achter elkaar aan. Bekijk indien je echt iets bijzonders wilt de programma's dus zorgvuldig.
 • In elke pakketreis zitten elementen waar je niet in geinteresseerd bent, of misschien zelfs een hekel aan hebt. Als je deze kunt overslaan is er geen probleem, behalve dan dat je er in feite meestal wel voor betaald hebt.
 • In elke groep zitten figuren waar je je na een paar dagen aan gaat ergeren. Meestal geruime tijd voor je afscheid van ze kunt nemen.
 • Reisbegeleiders bepalen voor een niet onbelangrijk deel het succes van een reis. Ervaren reisleiders zijn dun gezaaid, door de slechte arbeidsvoorwaarden zoeken de meesten hun heil snel elders.
 • Tot gemiddeld twee weken voor vertrek kan een groepsreis wegens gebrek aan deelnemers geannuleerd worden. Er zijn maar weinig aanbieders van groepsreizen die een vertrekgarantie geven.

Waar moet je op letten bij het uitkiezen van een groepsreis / pakketreis

 • Sommige groepsreizen zijn echte kilometervreters. Veel van een land zien betekent veel uren reistijd. Als je het wat rustiger aan wilt doen is een groepsreis naar een deel van een land een beter idee dan het Amerikaanse 'Europe in two weeks'. Binnenlandse vluchten zorgen voor een groot prijsverschil tussen reizen, maar zijn vaak het beste idee om lange reistijden te voorkomen.
 • Wat is inclusief in de groepsreis?
  De prijs van een reisarrangement zegt weinig. Een dure groepsreis waarbij alles inclusief is kan goedkoper uitpakken dan een goedkope pakketreis waarbij dit niet het geval is. Let dus goed op wat de bijkomende kosten van de door jou geselecteerde groepsreizen zijn. Er zijn aanbieders van groepsreizen die een groot deel van hun inkomsten vergaren door je dure excursies ter plekke aan te smeren.
  Bij sommige organisaties die groepsreizen organiseren zijn ook de maaltijden inclusief. Hoewel sommigen dit ideaal vinden, betekent het wel dat het niet altijd mogelijk is te kiezen wat je wil eten en dat je ook ´s avonds gebonden bent aan de groep. Niet geschikt dus voor mensen die wat meer individuele vrijheid wensen. Als je in een groep wilt reizen en toch wat meer je eigen gang wilt kunnen gaan is de vraag: 'Is het eten inclusief ofwel eten we altijd samen?' dus een goede selectiemethode.
  Bij sommige groepsreizen zijn excursies en entrees inclusief. Lijkt ideaal, maar ga er maar vanuit dat je dan teveel betaalt. Krijg je geld terug wanneer je waarom dan ook een bezienswaardigheid niet bezoekt of niet aan een excursie deelneemt ? Nee dus. Vrijheid blijheid en entrees lokaal betalen pakt opgeteld vele malen goedkoper uit.
 • Met welke luchtvaartmaatschappijen wordt gevlogen ?
 • Wordt er met eigen vervoer of openbaar vervoer gereisd ?
 • In wat voor type accommodatie wordt overnacht ? Als de garantie wordt gegeven dat je enkel in vier-sterren hotels overnacht, kun je ervan uitgaan dat je op het gebaande pad blijft en je reis niet de meest avontuurlijke zal zijn. Kortweg: hoe bellaberder het onderdak, des te minder druk bezocht de bestemming. Verder is vaak de meest sfeervolle accommodatie niet ingesteld op het massatoerisme. De grotere aanbieders van groepsreizen kunnen hier dan ook niet terecht omdat ze per groep meer kamers nodig hebben dan het hotel heeft of groepen elkaar overlappen.
 • Wat is de maximale groepsgrootte ? Hoewel een grote bus 40 zitplaatsen heeft is een groep van 20 personen wel een erg massaal gebeuren.
 • Wat gebeurd er wanneer er niet genoeg deelnemers aan de groepsreis zijn ? Volgens de wettelijke regeling is de reisorganisator namelijk niet verplicht tot een schadevergoeding wanneer hij de reis annuleert omdat het minimum aantal deelnemers aan de groepsreis niet wordt bereikt. De reisorganisatie moet dit voor het sluiten van de overeenkomst schriftelijk of op een andere begrijpelijke en toegankelijk manier hebben meegedeeld. Bestudeer dit dus, tenzij je gemakkelijk twee weken voordat je hoopte te vertrekken zelf nog goede alternatieven kunt verzinnen.

Welke typen groepsreizen zijn er?

Er zijn diverse soorten groepsreizen, zoals groepsreizen die specifiek voor singles bedoeld zijn, groepsreizen voor wintersporters, groepsreizen voor ouders met kinderen en groepsreizen voor kinderen zonder ouders

 

.

Bestel 'n vliegticket, hotelkamer en nog veel meer via Travelmarker

Zoek een voordelige
naar menu tipsvliegticket
naar menu tipslastminute
naar menu tipsreisverzekering

naar menu tipshotelkamer
naar menu tipsvakantiehuisje
naar menu tipscamping
naar menu tipsreisgidsen
naar menu tipsgolfreis naar menu tipscruise
naar menu tipshuurauto naar menu tipstreinreis
Doe het zelf met TMreizen !
naar beginpagina arrangementen
 groepsreizen
 lastminutes
 individueel
 wellnessvakanties
 cruises
 gehandicaptenreizenboek een individuele rondreis bij TMreizen   

                  

© 2019 www.travelmarker.nl