gedetailleerde informatie over diverse landen waar is de camping, wat kost deze kamer, hoe ruil ik een woning en nog veel meer..... alles over vluchten, vliegvelden, auto's, campers, motoren, treinen, metro's, bus- en bootreizen zoek een groepsreis, een cruise of een vlucht met hotel uitgebreide info en tips voor een actieve  vakantie ! tips over bagage, geld, reisdocumenten, gezondheid en nog veel meer ! zoek een nieuwsgroep, reisgenoot, reisverslag, fotoreportage, reisgids of landkaart !
Travelmarker Homepage

Activiteiten in Egypte - Duiken

reis terug  

Volop duiklokaties

wrakduiken in de Rode Zee © Travelmarker ReizenEgypte is een enorm populair vakantieland bij duikers. De Rode Zee en de Golf van Akaba hebben een groot aantal indrukwekkende duiklokaties, waarvan sommige van wereldklasse. Het koraalrif in de Rode Zee is ongeveer 500 jaar oud en 793 kilometer lang. Het is na het Australische Great Barrier Reef het grootste koraalrif ter wereld. Het torent uit boven een op sommige plekken meer dan 1500 meter diep ravijn, dat evenwijdig aan de Egyptische kust loopt. Tot de wereldtop behoren de koraalriffen van het National Park Ras Mohammed. Helaas zijn veel riffen zwaar beschadigd. Grotendeels doordat iedere bootsman zijn anker zonder pardon op het rif dumpt, maar ook door onervaren duikers voor wie het woord uittrimmen een onbekend fenomeen is. Sinds de Egyptische regering in 1996 besloten heeft om de Rode zee tot nationaal park uit te roepen en rangers heeft aangesteld gaat een en ander beter, maar de toekomst voor het rif is helaas nog steeds verre van rooskleurig.

naaktslak © Travelmarker Reizen Dahab is een populaire plek voor lowbudget duikers, Sharm el Sjeikh heeft de resorts voor de duiker die boven water in de watten gelegd wil worden. Hurghada zit hier een beetje tussen in, en is de laatste jaren uitgegroeid tot een belangrijke zon, zee & strand bestemming van vakantievierend Europa. Helaas is Hurgada al sinds jaar en dag een grote bouwput, en het koraal in de nabije omgeving door de enorme aantallen toeristen nogal beschadigd. Een goed alternatief is het nabijgelegen El Gouna. Daar heb je wat meer rust en is de accommodatie beter.
In bovenstaande plaatsen struikel je over de duikscholen. Zoek als het even kan een duikcentrum dat lid is van Hepca, de organisatie die zich voor de bescherming van de riffen inzet.

duikcentrum © Marcel MaessenOok zwemmers en snorkelaars komen aan hun trekken boven de koraalriffen van Egypte. Zwemmen is overigens alleen veilig in zee, want van het zwemmen in rivieren en dus ook de Nijl kun je bilharzia oplopen, een wormziekte. De meeste hotels met drie sterren beschikken over een zwembad, dus ook bij een reis langs de Nijl kun je in het water verkoeling zoeken.

Duikvakanties naar Egypte

Deze Egypte specialist biedt zeer voordelige duikreizen naar Egypte aan
.

Alles wat je wil weten over duiken

naar menu activiteiten activiteiten
Ga naar deze pagina voor tips en andere nuttige links over duiken en duikreizen wereldwijd

Bestel 'n vliegticket, hotelkamer en nog veel meer via Travelmarker

Zoek een voordelige
naar menu tipsvliegticket
naar menu tipslastminute
naar menu tipsreisverzekering

naar menu tipshotelkamer
naar menu tipsvakantiehuisje
naar menu tipscamping
naar menu tipsreisgidsen
naar menu tipsgolfreis naar menu tipscruise
naar menu tipshuurauto naar menu tipstreinreis
Doe het zelf met TMreizen !
naar beginpagina landeninfonaar beginpagina land
 klimaat
 geografie
 flora &  fauna
 geschiedenis
 bevolking
 cultuur
 evenementen
 taal
 transport
 accommodatie
 culinair
 communicatie
 individuele reizen
 groepsreizen
 activiteiten
 praktische tips
 bezienswaardigheden
klik hier om naar een ander land te gaan


   

                  

© 2019 www.travelmarker.nl