gedetailleerde informatie over diverse landen waar is de camping, wat kost deze kamer, hoe ruil ik een woning en nog veel meer..... alles over vluchten, vliegvelden, auto's, campers, motoren, treinen, metro's, bus- en bootreizen zoek een groepsreis, een cruise of een vlucht met hotel uitgebreide info en tips voor een actieve  vakantie ! tips over bagage, geld, reisdocumenten, gezondheid en nog veel meer ! zoek een nieuwsgroep, reisgenoot, reisverslag, fotoreportage, reisgids of landkaart !
Travelmarker Homepage

Egypte - Abydos

reis terug  

Abydos

Abydos was het hart van de cultus rond Osiris, de egyptische god van de dood. Volgens de mythologie was het hier dat het hoofd van Osiris, de god der doden, werd begraven, nadat zijn broer Seth hem had vermoord. Osiris andere lichaamsdelen werden door Seth over heel egypte verspreid. De godin Isis, Osiris' vrouw en zuster, verzamelde alle lichaamsdelen en stelde zijn lichaam weer samen. Op elke plek waar een lichaamsdeel gevonden werd, werd een tempel gebouwd.
Opgravingen hebben aangetoond dat hier de laatste faraos van het pre-dynastieke tijdperk liggen (rond 3000 voor Chr). De belangrijkste bezienswaardigheden in Abydos zijn de tempels van Sethos de eerste en Ramses II.

De Tempel van Osiris

Midden in een van de oudste faraonische begraafplaatsen ligt de tempel van Osiris, waar helaas niet meer veel van overgebleven is. De tempel was de belangrijkste Egyptische tempel en het mekka van de egyptische pelgrims uit de oudheid.

De Tempel van Sethos I

In deze tempel tref je zeer goed bewaarde reliŽfs aan, onder andere van de inwijdingsceremonie van Sethos I. De reliëfs hebben prachtige details, en vooral de toenmalige mode wordt prachtig weergegeven. Ook de prachtige zijruimtes hebben bijzonder gedetailleerde en kleurrijke reliŽfs, onder andere van Horus.

praktisch

Abydos - Dendera. 120 km 1,5 uur per bus

Via een clickable map krijg je een virtuele rondgang door Abydos. Zeer gedetailleerd en bijzonder de moeite waard
.

Bestel 'n vliegticket, hotelkamer en nog veel meer via Travelmarker

Zoek een voordelige
naar menu tipsvliegticket
naar menu tipslastminute
naar menu tipsreisverzekering

naar menu tipshotelkamer
naar menu tipsvakantiehuisje
naar menu tipscamping
naar menu tipsreisgidsen
naar menu tipsgolfreis naar menu tipscruise
naar menu tipshuurauto naar menu tipstreinreis
Doe het zelf met TMreizen !
naar beginpagina landeninfonaar beginpagina land
 klimaat
 geografie
 flora &  fauna
 geschiedenis
 bevolking
 cultuur
 evenementen
 taal
 transport
 accommodatie
 culinair
 communicatie
 individuele reizen
 groepsreizen
 activiteiten
 praktische tips
 bezienswaardigheden
klik hier om naar een ander land te gaan
   

                  

© 2019 www.travelmarker.nl