gedetailleerde informatie over diverse landen waar is de camping, wat kost deze kamer, hoe ruil ik een woning en nog veel meer..... alles over vluchten, vliegvelden, auto's, campers, motoren, treinen, metro's, bus- en bootreizen zoek een groepsreis, een cruise of een vlucht met hotel uitgebreide info en tips voor een actieve  vakantie ! tips over bagage, geld, reisdocumenten, gezondheid en nog veel meer ! zoek een nieuwsgroep, reisgenoot, reisverslag, fotoreportage, reisgids of landkaart !
Travelmarker Homepage

Egypte - Alexandrië

reis terug  

Alexandrië

de boulevard van Alexandrië © Travelmarker ReizenAlexandrië en omgeving dragen duidelijk een meditterane stempel. De charme van de stad is de ligging aan de Middellandse Zee, en voor de bewoners van CaÔro, het koelere klimaat. Vooral voor de Egyptenaren is de stad een populair vakantieoord.

Geschiedenis

Alexandrië is genoemd naar zijn stichter, Alexander de Grote. De Macedoniër stichtte de stad in 332 v.Chr. De stad werd de hoofdstad van de Ptolemeërs, en ontwikkelde zich tot het centrum van de Hellenistische en Hebreeuwse cultuur. De twee koninklijke bibliotheken van de stad, waar volgens de bronnen bijna een half miljoen boekrollen werden bewaard, trok wetenschappers en geleerden van over de hele wereld aan. Op het vlak voor de kust gelegen eiland Pharos stond een van de zeven wereldwonderen, de magnifieke vuurtoren van Alexandrië.
Met de zelfmoord van Cleopatra tijdens de verovering van de stad in 30 v.Chr. door Octavianus kwam er een einde aan de dynstie der Ptolemeërs, en werd Egypte een deel van het Romeinse Rijk. In 642 n.C. kwam de stad in handen van de Arabieren, en werd de hoofdstad van Egypte verplaatst naar Caïro.

Alles wat je nodig hebt voor een geslaagd verblijf in Alexandrië is op deze site te vinden. Search no more !

Pagina's over archeologisch onderzoek in de baai van Alexandrië

Bezienswaardigheden

Het Al Montazah Paleis was het zomerverblijf van Koning Farouk. Tegenwoordig huisvest het paleis een museum en een casino. Andere interessante bezienswaardigheden zijn de graftomben van Komesch Shukafa, het Romeinse Amfitheater, de pilaar van Pompejus, en het Quait Bay Fort, dat op de plek staat waar ooit de wereldberoemde vuurtoren van AlexandriŽ stond.

Hotels in Alexandrië

Via trivago kun je hotels in Alexandrië van ruim 200 boekingssites direct op prijs vergelijken en zo flink besparen op jouw hotelkosten!

 

.

Bestel 'n vliegticket, hotelkamer en nog veel meer via Travelmarker

Zoek een voordelige
naar menu tipsvliegticket
naar menu tipslastminute
naar menu tipsreisverzekering

naar menu tipshotelkamer
naar menu tipsvakantiehuisje
naar menu tipscamping
naar menu tipsreisgidsen
naar menu tipsgolfreis naar menu tipscruise
naar menu tipshuurauto naar menu tipstreinreis
Doe het zelf met TMreizen !
naar beginpagina landeninfonaar beginpagina land
 klimaat
 geografie
 flora &  fauna
 geschiedenis
 bevolking
 cultuur
 evenementen
 taal
 transport
 accommodatie
 culinair
 communicatie
 individuele reizen
 groepsreizen
 activiteiten
 praktische tips
 bezienswaardigheden
klik hier om naar een ander land te gaan


   

                  

© 2019 www.travelmarker.nl