gedetailleerde informatie over diverse landen waar is de camping, wat kost deze kamer, hoe ruil ik een woning en nog veel meer..... alles over vluchten, vliegvelden, auto's, campers, motoren, treinen, metro's, bus- en bootreizen zoek een groepsreis, een cruise of een vlucht met hotel uitgebreide info en tips voor een actieve  vakantie ! tips over bagage, geld, reisdocumenten, gezondheid en nog veel meer ! zoek een nieuwsgroep, reisgenoot, reisverslag, fotoreportage, reisgids of landkaart !
Travelmarker Homepage

Egypte - Beni Hassan

reis terug  

Beni Hassan


op het veerpontje naar Beni Hassan © Travelmarker ReizenIn de berghelling boven het dorp Beni Hassan el-Sjuruk, langs de oostoever van de Nijl, liggen de beroemde graven van Beni Hassan. De 39 rotsgraven, daterend uit de 11e en 12e dynastie hebben muurschilderingen die het dagelijks leven van het Middenrijk laten zien. Het zijn in feite in de rotsen uitgehouwen ruimtes achter een voorhof, de eigenlijke graven liggen diep onder de grond. De tombes behoren tot de belangrijkste bezienswaardigheden van Midden-Egypte. Om er te komen moet je met een pontje over.

De tombe van Kheti (no 17)

Kheti was de gouverneur van het oryx district ten tijde van de 11e dynastie (rond 2000 v. Chr.). In zijn tombe zie je muurschilderingen van parende koeien en een aanval op een fort.

De tombe van Baqet (no 15)

Baqet was de vader van kheti. In de tombe zie je muurschilderingen van worstelaars die meer met elkaar doen dan enkel worstelen, gazelles idem dito, een jacht op eenhoorns en gevleugelde monsters.

De tombe van Khnumhotep (no 3)

Hij diende als gouverneur onder Amenemhet III (rond 1820 v.Chr.). Hier zie je muurschilderingen van zijn familieleven en acrobatiek boven de poort.

Tombe van Amenemhet (no 2)

Beni Hassan © Travelmarker ReizenAmenemhet was een nomarch of gouverneur, en opperbevelhebber van het oryxdistrict. Zijn tombe heeft de ongebruikelijke toevoeging van een valse deur richting westen. De doden worden verwacht de onderwereld enkel vanaf het westen binnen te gaan. Verder zijn hier fresco's van de jacht op vogels te zien.

 

.

Bestel 'n vliegticket, hotelkamer en nog veel meer via Travelmarker

Zoek een voordelige
naar menu tipsvliegticket
naar menu tipslastminute
naar menu tipsreisverzekering

naar menu tipshotelkamer
naar menu tipsvakantiehuisje
naar menu tipscamping
naar menu tipsreisgidsen
naar menu tipsgolfreis naar menu tipscruise
naar menu tipshuurauto naar menu tipstreinreis
Doe het zelf met TMreizen !
naar beginpagina landeninfonaar beginpagina land
 klimaat
 geografie
 flora &  fauna
 geschiedenis
 bevolking
 cultuur
 evenementen
 taal
 transport
 accommodatie
 culinair
 communicatie
 individuele reizen
 groepsreizen
 activiteiten
 praktische tips
 bezienswaardigheden
klik hier om naar een ander land te gaan
   

                  

© 2019 www.travelmarker.nl