gedetailleerde informatie over diverse landen waar is de camping, wat kost deze kamer, hoe ruil ik een woning en nog veel meer..... alles over vluchten, vliegvelden, auto's, campers, motoren, treinen, metro's, bus- en bootreizen zoek een groepsreis, een cruise of een vlucht met hotel uitgebreide info en tips voor een actieve  vakantie ! tips over bagage, geld, reisdocumenten, gezondheid en nog veel meer ! zoek een nieuwsgroep, reisgenoot, reisverslag, fotoreportage, reisgids of landkaart !
Travelmarker Homepage

Egypte - Cairo

reis terug   reis door

Cairo

Caïro (El-Kahira) is niet enkel de hoofdstad van Egypte, maar ook de grootste stad van de Arabische wereld. De 'toegangspoort tot Egypte' is met meer dan 16 miljoen inwoners de grootste stad van Afrika, en overdag komen er nog eens 4 miljoen mensen bij om er te werken. In de Arabische wereld wordt Cairo dan ook vaak ‘de moeder aller steden’ genoemd. In Caïro vind je alles; je kunt gaan winkelen in de bazaar, cultuur proeven in de oude stadswijken en musea, golfen bij de Piramides, zeilen op de Nijl en 's nachts het bruisende nachtleven, tegelijk exotisch en modern, induiken. Deze hectische metropool is 24 uur per dag in beweging.

Oud-Caïro © Travelmarker ReizenBezienswaardigheden

De belangrijkste bezienswaardigheden van Cairo zijn de piramiden van Gizeh en natuurlijk de enorme verzameling antieke kunstschatten die in het Egyptisch museum worden getoond. Andere oudheden, zoals een Romeins fort, kerken en een synagoge, vind je in de koptische wijk Kasr el-sham, ofwel Oud-Cairo. Iets verder weg ligt de oude hoofdstad Memphis met zijn dodenstad Sakkara. Andere hoogtepunten van een verblijf in Cairo zijn een bezoek aan de oude bazaar, de Mohammed Ali moskee en het islamitisch museum. Vanaf de Cairo Tower, met zijn hoogte van 187 m, heb je een prachtig uitzicht over de stad. Bijzonder is natuurlijk een lunch of diner in het ronddraaiende restaurant.

Activiteiten

Waarschijnlijk heeft het Mena House de indrukwekkendste golfbanen van de wereld. Misschien niet zozeer vanwege de kwaliteit van de greens als wel vanwege het decor dat je hier hebt: je bent letterlijk aan de voet van de piramides van Gizeh aan het golfen. Cairo heeft ook een aardige dierentuin en een fraaie botanische tuin. Ook aan te raden is een tocht op de Nijl in een feluka of een rit per paard vanaf de piramiden tot aan Sakkara.

Winkelen

Khan el-Khalili © Travelmarker ReizenWinkelen in de beroemde Khan el-Khalili bazaar is een belevenis op zich. De bazaar is grotendeels ongewijzigd is gebleven sinds de 14de eeuw. Het is hier altijd een drukte van jewelste. Nergens ter wereld doen zoveel marktkooplieden hun best elkaar te overschreeuwen. Je vind er alle ingrediënten voor een sprookje van duizend-en-één-nacht: goud, zilver, tapijten, koperwaar, kruiden, parfums, leder, glaswerk, keramiek en mashrabiya. De bevoorrading van de bazaar gebeurd nog grotendeels met ezeltjes.

In een van Cairo's cafés © Travelmarker ReizenVergeet zeker niet een bezoek te brengen aan een van de cafés in en rond de bazaar, waar je naast een kopje mierzoete koffie kunt genieten van een typisch Egyptische waterpijp.

Naast de bazaar zijn ook vele straatmarkten van de stad een bezoek waard, zoals de Wekala al-Balaq of textielmarkt voor Egyptisch katoen, of de Tentenmakers bazaar voor appliquéwerk.
Op de Mohammed Ali straatmarkt wordt in muziekinstrumenten gehandeld, en op de kamelenmarkt kun je een schip van de woestijn aanschaffen.
Cairo heeft eveneens een groot aantal moderne shopping-centers, die allemaal zijn uitgerust met air-conditioning. Buiten Caïro ligt het dorp Haraniyya waar de bewoners prachtige tapijten weven. Hou er rekening mee dat de meeste winkels, en ook de bazaar, op zondag gesloten zijn.

Stedentrips naar Cairo

Deze Egypte specialist biedt zeer voordelige stedentrips naar Cairo aan

Hotels in Cairo

Via trivago kun je hotels in Cairo van ruim 200 boekingssites direct op prijs vergelijken en zo flink besparen op jouw hotelkosten!


Restaurants

In het centrum kun je uitstekend eten in het druk door toeristen en Egyptenaren bezochte Felfela restaurant. Populair en prijzig is een diner in een drijvend restaurant op de Nijl.

Uitgaan in Cairo

Caïro komt vooral 's avonds tot leven. Dit is ook het beste moment om vanachter een waterpijp in een café het stadsleven gade te slaan. Of om een concert onder de sterren in het openluchttheater van het prachtige Opera-complex bij te wonen (gepaste avondkleding is een vereiste).
De meest indrukwekkende bezienswaardigheid na zonsondergang is natuurlijk de Sound-and-Light show bij de piramiden. Check de begintijden en de taal waarin ze uitgevoerd worden. De verhalen zijn zeer spannend, maar in het Japans heb je er niets aan.

Transport

opstopping in Caïro © Travelmarker ReizenHet eerste wat je zal opvallen is het chaotische verkeer. Er wordt hard gereden, men haalt zowel links als rechts in, stoplichten zijn een zeldzaamheid en toch gaat het steeds weer goed. Automobilisten claxoneren alsof hun leven ervan af hangt, en je mag bij het oversteken van geluk mag spreken als je de overkant haalt. Vooral in deze metropool zijn de zwart-wit geschilderde taxi's van de hoofdstad dus een uitkomst. Lang niet alle chauffeurs zijn het Engels machtig en sommigen kennen de stad absoluut niet op hun broekzak. Vraag dus indien mogelijk het hotel om een taxi te bestellen. Taxi's zijn goedkoop, maar je moet wel van tevoren de prijs af te spreken omdat de al dan niet aanwezige meters zelden werken. Zelf rijden in de hoofdstad is vanwege het hectische verkeer sterk af te raden. De bus is het goedkoopste transportmiddel in de stad. Helaas zijn ze wel altijd overvol en niet van airconditioning voorzien. Vooral tijdens de spitsuren kan een rit een nogal lange en hete aangelegenheid zijn. Vooral dan is de metro in het centrum van Caïro de beste manier om je te verplaatsen. Daarnaast is ook de Nijlboot een uitkomst tijdens de spits.
Om van en naar het vliegveld bij Cairo te komen kun je gebruik maken van taxi’s, Misr Travel Care en airconditioned bussen. Tijdens de spits kan de rit van het centrum naar het vliegveld wel twee uur in beslag nemen, hou hier rekening mee als je terugvliegt.

Nuttige sites over Cairo

Alles wat je maar wilt weten over Cairo en omgeving vind je op deze uitstekende site van het Egyptische ministerie van toerisme

Interessante actuele artikelen over Caïro

Plattegrond van Cairo

Uitstekende interactieve kaart van Cairo, plus een hoop nuttige info voor bezoekers aan de stad.
.

Bestel 'n vliegticket, hotelkamer en nog veel meer via Travelmarker

Zoek een voordelige
naar menu tipsvliegticket
naar menu tipslastminute
naar menu tipsreisverzekering

naar menu tipshotelkamer
naar menu tipsvakantiehuisje
naar menu tipscamping
naar menu tipsreisgidsen
naar menu tipsgolfreis naar menu tipscruise
naar menu tipshuurauto naar menu tipstreinreis
Doe het zelf met TMreizen !
naar beginpagina landeninfonaar beginpagina land
 klimaat
 geografie
 flora &  fauna
 geschiedenis
 bevolking
 cultuur
 evenementen
 taal
 transport
 accommodatie
 culinair
 communicatie
 individuele reizen
 groepsreizen
 activiteiten
 praktische tips
 bezienswaardigheden
klik hier om naar een ander land te gaan


   

                  

© 2019 www.travelmarker.nl