gedetailleerde informatie over diverse landen waar is de camping, wat kost deze kamer, hoe ruil ik een woning en nog veel meer..... alles over vluchten, vliegvelden, auto's, campers, motoren, treinen, metro's, bus- en bootreizen zoek een groepsreis, een cruise of een vlucht met hotel uitgebreide info en tips voor een actieve  vakantie ! tips over bagage, geld, reisdocumenten, gezondheid en nog veel meer ! zoek een nieuwsgroep, reisgenoot, reisverslag, fotoreportage, reisgids of landkaart !
Travelmarker Homepage

Egypte - Dahab

reis terug  

Dahab

bedoeïnen © Travelmarker ReizenDe door de Israëli's gestichtte badplaats Dahab ademt nog altijd de hippie sfeer uit de jaren zeventig uit. Toen, tijdens de Israelische bezetting van de Sinaï, was deze bedoe´enenoase een bijzonder populaire vakantiebestemming bij jongeren die in een kibboets in Israël werkten. In feite bestaat de plaats uit twee dorpjes, het Bedoe´enen dorp Assalah in de zuidelijke helft en het zaken- en administratiecentrum Dahab in het noorden. Het dorp ligt op een uur rijden van het vliegveld van Sharm El Sheik en op twee uur rijden van Taba.
Dahab heeft veel meer charme dan bouwputten als Hurghada. De plaats ligt op een landtong die twee baaien begrenst. Het strand is van een bijzonder fijn goudkleurig zand, dat de oorsprong schijnt te zijn van de plaatsnaam Dahab, dat in het Arabisch 'goud' betekent. Direct achter Dahab ligt een uitgestrekt palmbos. Het vakantieoord telt talloze winkeltjes, diverse middenklasse- en lowbudget hotels, een groot aantal restaurants langs het strand en een bijna evengroot aantal duikcentra. In de Sinai-woestijn achter Dahab zijn diverse interessante excursies mogelijk.

zacht koraal © Travelmarker ReizenDuiken & Snorkelen

Door de riffen direct voor Dahab, en het nabijgelegen Blue Hole en de Canyon is de plaats een populaire bestemming bij duikers en snorkelaars. Helaas kan het zicht onderwater bij Dahab slecht zijn, en soms zelfs niet veel verder dan vijf meter ver reiken. De oorzaak hiervan is een soort algen/wier deken die de bodem op een diepte tussen de 10 en 25 meter bedekt. Bij wind en sterke stroming kan de zee door deze algen en zand behoorlijk troebel worden.

De Blue Hole is een meer dan 50 meter diepe put in het rif, die onderaan in open verbinding met de zee staat. Een afdaling in deze tunnel is voorbehouden aan goed getrainde en zeer ervaren duikers. Zonder een speciaal aangepaste duikuitrusting is de doorgang onverantwoord.
Dichter bij de grens met IsraŰl ligt het Koraaleiland waar de kruisvaarders een fort hebben gebouwd. De ru´nes kan men nog steeds bewonderen.

Reizen naar Dahab

Via trivago kun je hotels in Dahab van ruim honderden boekingssites direct op prijs vergelijken en zo flink besparen op jouw hotelkosten!

Deze Egypte specialist biedt zeer voordelige lastminutes en duikreizen naar Dahab aan

Hotels in Dahab

Hoewel er vlakbij Dahab luxe hotels zijn gebouwd, is Dahab met zijn vele lowbudget onderkomens en de lig-, zitkuilen aan het water meer terrein van de backpacker, in tegenstelling tot Sharm el-Sjeikh, dat zich meer richt op de veelsterren toerist.

Prima info over Dahab, inclusief suggesties voor duikcentra, hotels, restaurants, uitgaan en andere toeristische faciliteiten.

 

.

Bestel 'n vliegticket, hotelkamer en nog veel meer via Travelmarker

Zoek een voordelige
naar menu tipsvliegticket
naar menu tipslastminute
naar menu tipsreisverzekering

naar menu tipshotelkamer
naar menu tipsvakantiehuisje
naar menu tipscamping
naar menu tipsreisgidsen
naar menu tipsgolfreis naar menu tipscruise
naar menu tipshuurauto naar menu tipstreinreis
Doe het zelf met TMreizen !
naar beginpagina landeninfonaar beginpagina land
 klimaat
 geografie
 flora &  fauna
 geschiedenis
 bevolking
 cultuur
 evenementen
 taal
 transport
 accommodatie
 culinair
 communicatie
 individuele reizen
 groepsreizen
 activiteiten
 praktische tips
 bezienswaardigheden
klik hier om naar een ander land te gaan
   

                  

© 2019 www.travelmarker.nl