gedetailleerde informatie over diverse landen waar is de camping, wat kost deze kamer, hoe ruil ik een woning en nog veel meer..... alles over vluchten, vliegvelden, auto's, campers, motoren, treinen, metro's, bus- en bootreizen zoek een groepsreis, een cruise of een vlucht met hotel uitgebreide info en tips voor een actieve  vakantie ! tips over bagage, geld, reisdocumenten, gezondheid en nog veel meer ! zoek een nieuwsgroep, reisgenoot, reisverslag, fotoreportage, reisgids of landkaart !
Travelmarker Homepage

Egypte - El Gouna

reis terug  

El Gouna

clownsvis © Travelmarker ReizenEl Gouna is de nieuwste badplaats aan de Rode Zee. De plaats ligt op de westelijke oever van de Golf van Aqaba,22 km ten noorden van Hurghada. De plaats is ontwikkeld als hotelstad in het hogere segment, en men heeft zeker rekening gehouden met lokale elementen in de architectuur. El Gouna wordt doorsneden door diverse kunstmatige lagunes, en wordt hierom ook wel het VenetiŽ van Egypte genoemd. Deze lagunes monden uit in de baaien van het 11 km lange zandstrand van El Gouna, dat langzaam in zee afloopt. Het centrum van El Gouna is Kafr el-Gouna. Voor liefhebbers van een actieve vakantie is er keuze genoeg. Je kunt hier golfen, surfen, paardrijden, karten, op woestijnsafari gaan en natuurlijk duiken en snorkelen bij de nabijgelegen riffen.

Bezienswaardigheden

El Gouna heeft een museum met stukken uit de Egyptische oudheid en een Aquarium waar je meer komt te weten over de unieke fauna en flora van de Rode Zee.

Winkelen

In de 'Souk el-Balad' zijn talloze boetieks en souvenirwinkeltjes

Uitgaan

El Gouna heeft een aantal openluchtdisco's. De bekendste is 'El Arena', gebouwd in de vorm van een amfitheater. 's avonds worden hier nogal toeristische voorstellingen gehouden, en af en toe worden er films gedraaid.

Reizen naar El Gouna

Deze Egypte specialist biedt zeer voordelige lastminutes en duikreizen naar El Gouna aan

Hotels in El Gouna

De hotels bevinden zich iets buiten het centrum. Vanaf de hotels kun je met shuttlebusjes en boten naar het centrum of het strand gaan.

Via trivago kun je hotels in El Gouna van ruim 200 boekingssites direct op prijs vergelijken en zo flink besparen op jouw hotelkosten!

Transport

Hotelboten en bussen zorgen voor het vervoer binnen El Gouna. Er zijn goede verbindingen met de Hurghada. Verder beschikt El Gouna over een eigen vliegveldje voor binnenlandse vluchten, onder andere op de hoofdstad Caïro.

Prima info over El Gouna, inclusief suggesties voor duikcentra, hotels, restaurants, uitgaan en andere toeristische faciliteiten.
.

Bestel 'n vliegticket, hotelkamer en nog veel meer via Travelmarker

Zoek een voordelige
naar menu tipsvliegticket
naar menu tipslastminute
naar menu tipsreisverzekering

naar menu tipshotelkamer
naar menu tipsvakantiehuisje
naar menu tipscamping
naar menu tipsreisgidsen
naar menu tipsgolfreis naar menu tipscruise
naar menu tipshuurauto naar menu tipstreinreis
Doe het zelf met TMreizen !
naar beginpagina landeninfonaar beginpagina land
 klimaat
 geografie
 flora &  fauna
 geschiedenis
 bevolking
 cultuur
 evenementen
 taal
 transport
 accommodatie
 culinair
 communicatie
 individuele reizen
 groepsreizen
 activiteiten
 praktische tips
 bezienswaardigheden
klik hier om naar een ander land te gaan
   

                  

© 2019 www.travelmarker.nl