gedetailleerde informatie over diverse landen waar is de camping, wat kost deze kamer, hoe ruil ik een woning en nog veel meer..... alles over vluchten, vliegvelden, auto's, campers, motoren, treinen, metro's, bus- en bootreizen zoek een groepsreis, een cruise of een vlucht met hotel uitgebreide info en tips voor een actieve  vakantie ! tips over bagage, geld, reisdocumenten, gezondheid en nog veel meer ! zoek een nieuwsgroep, reisgenoot, reisverslag, fotoreportage, reisgids of landkaart !
Travelmarker Homepage

Egypte - El Fayoum

reis terug  
zonsondergang © Travelmarker Reizen

El Fayoum

oase © Travelmarker ReizenDe uitgestrekte provincie Fayoem is een vruchtbaar gebied met talloze bronnen. De faraos van de 12e dynastie brachten dit land in cultuur, en zorgden ervoor dat het een favoriete vakantieplek was bij farao's van volgende dynastieen. De Grieken noemden het gebied Crocodilopolis, omdat ze de krokodillen in het huidige Birket Qarunmeer als heilig beschouwden. Ze bouwden er dan ook een tempel gewijd aan Sobek, de krokodillengod.
De hoofdstad heeft, zoals elke provinciehoofdstad in Egypte, dezelfde naam als de provincie, en wordt ook vaak Medinet El-Fayoem genoemd. Tegenwoordig is El Fayoem Egypte's grootste oase, en meet 60 bij 70 km. Er wonen ruim een miljoen mensen in dit gebied.

 

schoepenrad © Travelmarker ReizenDe oase wordt ook wel eens de tuin van Egypte genoemd. Via een ingewikkeld en deels nog uit de oudheid daterend kanalenstelsel wordt het land geirrigeerd. Het gebied heeft diverse soorten wateropvoersystemen, onder andere door stroming of dieren gedreven schoepraderen, de sakkiyas. In de stad Fayoem kun je een fraai door de stroming aangedreven schoepenrad zien.

Crocodilos

Fayoem ligt circa 100 km. ten zuidwesten van Caro, een busreis van 2 uur. Tussen de hoofdstad en de oase ligt het van oorsprong Romeinse Crocodilos, een stadje aan een inmiddels opgedroogde zijtak van de Nijl.

Alles wat je maar wilt weten over de Fayoumoase vind je op deze uitstekende site van het Egyptische ministerie van toerisme. Op deze site vind je ook info over het in de Fayoem gelegen Qaroen meer 's werelds oudste natuurreservaat
.

Bestel 'n vliegticket, hotelkamer en nog veel meer via Travelmarker

Zoek een voordelige
naar menu tipsvliegticket
naar menu tipslastminute
naar menu tipsreisverzekering

naar menu tipshotelkamer
naar menu tipsvakantiehuisje
naar menu tipscamping
naar menu tipsreisgidsen
naar menu tipsgolfreis naar menu tipscruise
naar menu tipshuurauto naar menu tipstreinreis
Doe het zelf met TMreizen !
naar beginpagina landeninfonaar beginpagina land
 klimaat
 geografie
 flora &  fauna
 geschiedenis
 bevolking
 cultuur
 evenementen
 taal
 transport
 accommodatie
 culinair
 communicatie
 individuele reizen
 groepsreizen
 activiteiten
 praktische tips
 bezienswaardigheden
klik hier om naar een ander land te gaan
   

                  

© 2019 www.travelmarker.nl