gedetailleerde informatie over diverse landen waar is de camping, wat kost deze kamer, hoe ruil ik een woning en nog veel meer..... alles over vluchten, vliegvelden, auto's, campers, motoren, treinen, metro's, bus- en bootreizen zoek een groepsreis, een cruise of een vlucht met hotel uitgebreide info en tips voor een actieve  vakantie ! tips over bagage, geld, reisdocumenten, gezondheid en nog veel meer ! zoek een nieuwsgroep, reisgenoot, reisverslag, fotoreportage, reisgids of landkaart !
Travelmarker Homepage

Egypte - Hurghada

reis terug  

Hurghada

Hurghada © Marcel MaessenDe toeristische kernen Hurghada, El Gouna en Safaga liggen niet ver uit elkaar. Dit gebied is het meest drukbezochte aan de Rode Zee. De plaats is in het begin van de 20ste eeuw gesticht, en was een paar jaar geleden nog een onbetekenend klein vissersdorpje. Door de ongebreidelde groei van het aantal toeristen dat deze plek als zon, zee en strandbestemming heeft ontdekt, is het dorp flink uitgedijt. Het lijkt of de duizenden oudere Europeanen de costas van Spanje hebben ingeruild voor deze plaats. Met Egypte heeft het hier weinig te maken. Veel bezienswaardigheden zul je hier niet zien, en de cultuur is te zeer verwesterd om interessant te zijn. Als compensatie kun je je hier storten op een breed scala aan activiteiten; watersporten, golfen, gokken in het casino etc.

Hurghada © Marcel MaessenActiviteiten

Hurgada is een goede uitvalsbasis voor duik- en snorkelexcursies in de Rode Zee. Als watersporter kom je in Hurghada absoluut aan je trekken: naast snorkelen en duiken kun je hier ook windsurfen, zeilen, diepzeevissen en natuurlijk gewoon zwemmen. De warme wateren voor Hurghada zijn het favoriete leefgebied van een groot aantal zeldzame vissoorten en koraalriffen. Als je geen nat pak wilt halen kun je deze trouwens ook vanuit een boot met een glazen bodem, en zelfs vanuit een duikboot bewonderen. Een dagtocht naar Sharm El Naga is vanwege de indrukwekkende koraalformaties een absolute must. Niet-watersporters hebben in Hurghada weinig tot niets te zoeken.

Boek een vakantie of lastminute naar Hurghada

Op deze site vind je interessante lastminutes naar Hurghada

Deze Egypte specialist biedt zeer voordelige lastminutes en duikreizen naar Hurgada aan

Hotels in Hurghada

Volop keuze aan hotels in Hurghada. Check wel even of je kamer grenst aan een disco, want dan is slaapgebrek gegarandeerd. Veel hotels bieden zoveel toeristische faciliteiten dat veel gasten tijdens hun verblijf nauwelijks buiten de deur komen. De allergrootste hotels hebben dierentuinen, speelpleinen, bars, discotheken, verschillende zwembaden en soms zelfs kleine theaters.

Via trivago kun je hotels in Hurghada van ruim 200 boekingssites direct op prijs vergelijken en zo flink besparen op jouw hotelkosten!

Restaurants

Hurghada heeft relatief weinig restaurants aangezien iedereen in zijn hotel eet. De meeste restaurants bevinden zich langs de hoofdstraat. Vanzelfsprekend tref je hier zonder uitzondering standaard toeristenmenu's, alhoewel sommige restaurants uitstekende visgerechten serveren. Ook het welbekende hamburgerrestaurant met de grote 'M' heeft hier een restaurant.

Uitgaan

Hurghada telt talloze bars en clubs voor alle leeftijdscategoriŽn.

Transport

Hurghada heeft goede verbindingen met het 22km noordelijk gelegen El Gouna. Om naar de andere zijde van de Rode Zee te komen kun je gebruik maken van de zogeheten ´high speed craft´, die je in anderhalf uur naar de Sinaï brengt.

De omgeving van Hurghada

Safaga ligt juist ten zuiden van Hurghada, en de Soma baai ligt nog iets dichter bij. In het noorden ligt El Gouna, een andere populaire vakantiebestemming. De eilanden voor Hurghada bieden verschillende soorten van vakantievermaak. De moeite waard is een dagtrip naar de eilandengroep Giftun, waar je kunt snorkelen en barbeknoeien. De Giftun eilandgroep liggen op een klein uur varen van Hurghada. Hou er wel rekening mee dat je in het hoogseizoen met honderden snorkelaars tegelijk boven hetzelfde rif aan het drijven bent. Voer geen vissen, want die beesten overeten zich door alle rotzooi die hun door toeristen toegespeeld wordt, vaak met fatale afloop.

zwemmen met dolfijnenVoor het dubbele kun je ook een excursie naar het Dolphin reef maken (3,5 uur varen) waar je met dolfijnen kunt zwemmen.

Ruwweg tegenover het Hurghada Sheraton en Shedwan eiland, wat zo'n beetje te zien is vanuit het nieuwe Hurghada (vanuit het Al Mahrabya hotel bijvoorbeeld) ligt Abu Mankar. Het is in feite niet veel meer dan een enorme zandplaat, die te herkennen is aan een oude vrachtboot, die daar al zo'n 15 jaar voor anker ligt. Je schijnt er goed te kunnen duiken bij een fraai koraalrif, en met wat geluk zelfs haaien te kunnen zien.

In Hurgada worden ook dagtrips en jeep- of kameelsafaris naar de bergen rond de plaats aangeboden. In Gebel Abu Dukhan kun je de overblijfselen bezichtigen van de Romeinse Mons Porphyrites (de porfietberg).

Duiken bij Hurghada

Helaas is een groot deel van het koraalrif rond Hurghada verwoest. In het hoogseizoen worden de riffen dagelijks door grote aantallen duikers bezocht en talloze boten met glazen bodem brengen snorkelaars naar het rif. Hoewel sinds de bescherming van de riffen in 1996 veel verbeterd is en boeien zijn geplaatst, gooien veel boten hun ankers zomaar op het rif . Gelukkig zijn de verderweg gelegen riffen en de riffen in het zuiden nog vrijwel onaangetast. Probeer dit zo te houden, en zorg er als duiker voor goed uitgetrimd te zijn. Protesteer als een bootsman op het rif ankert !

.

Bestel 'n vliegticket, hotelkamer en nog veel meer via Travelmarker

Zoek een voordelige
naar menu tipsvliegticket
naar menu tipslastminute
naar menu tipsreisverzekering

naar menu tipshotelkamer
naar menu tipsvakantiehuisje
naar menu tipscamping
naar menu tipsreisgidsen
naar menu tipsgolfreis naar menu tipscruise
naar menu tipshuurauto naar menu tipstreinreis
Doe het zelf met TMreizen !
naar beginpagina landeninfonaar beginpagina land
 klimaat
 geografie
 flora &  fauna
 geschiedenis
 bevolking
 cultuur
 evenementen
 taal
 transport
 accommodatie
 culinair
 communicatie
 individuele reizen
 groepsreizen
 activiteiten
 praktische tips
 bezienswaardigheden
klik hier om naar een ander land te gaan


   

                  

© 2019 www.travelmarker.nl