gedetailleerde informatie over diverse landen waar is de camping, wat kost deze kamer, hoe ruil ik een woning en nog veel meer..... alles over vluchten, vliegvelden, auto's, campers, motoren, treinen, metro's, bus- en bootreizen zoek een groepsreis, een cruise of een vlucht met hotel uitgebreide info en tips voor een actieve  vakantie ! tips over bagage, geld, reisdocumenten, gezondheid en nog veel meer ! zoek een nieuwsgroep, reisgenoot, reisverslag, fotoreportage, reisgids of landkaart !
Travelmarker Homepage

Egypte - Luxor

reis terug   reis door

Luxor

tempelbewaker © Travelmarker ReizenNergens anders ter wereld heeft de geschiedenis zo’n enorme erfenis van oudheidkundige schatten geschonken als in Luxor. De plaats is in feite een gigantisch open lucht museum. Om alle bezienswaardigheden te zien heb je aan een volle week nog niet genoeg. De stad wordt al honderden jaren door reizigers bezocht. Al in de oudheid werden de graftomes van de farao's op de westoever door Grieken en Romeinen bezocht. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de 150.000 inwoners behoorlijk ingespeeld zijn op het toerisme, dat de voornaamste inkomstenbron van Luxor is.

De Geschiedenis

Luxor is een voortzetting van het oude Thebe, en in feite tussen en op de overblijfselen van deze hoofdstad van het oude Egyptische rijk gebouwd. Tijdens het hoogtepunt van Thebes welvaart en macht (van 1570 tot 1090 BC) zetelden er de farao's van het Egyptische rijk. De stad had toen maar liefst miljoen inwoners en de bouwactiviteit was enorm. Na iedere overwinning werden hier nieuwe tempels opgericht en Homerus beschreef Thebe als 'De Honderdpoortige Stad' . Ten tijde van de Arabische veroveringen kreeg de stad haar huidige naam. De Arabieren noemden haar 'stad van kastelen', in het arabisch Aloksor.

karnaktempel © Travelmarker ReizenDe West- en de Oostoever
In het oude Egypte werd de westoever van de Nijl gezien als 'Amenti', het dodenrijk, en de oostoever als het rijk der levenden. De zon stierf in het westen, om na een nachtelijke reis herboren te worden in het oosten.
Op de westoever van het oude Thebe werden de adellijke families en de farao’s begraven. De belangrijkste bezienswaardigheden hier zijn de vallei der Koninginnen en Koningen met de tombes van de farao's (waaronder dat van Toetanchamon), de tempel van Hatsjepsut, Deir-el Medina en de kolossen van Memnon.
Op de oostoever ligt de huidige stad. De Corniche is de hoofdstraat die parallel aan de Nijl loopt. Langs deze boulevard liggen de meeste vijfsterren hotels. Op deze oever liggen de magnifieke Tempels van Luxor en Karnak, en het Luxor Museum. En als je even je genoeg hebt van alle bezienswaardigheden kun je een boottochtje maken over de Nijl, gaan winkelen in de bazaar, of op een terras of langs de rand van het zwembad genieten van de hier eeuwig schijnende zon.

Reisaanbiedingen naar Luxor

Via trivago kun je hotels in Luxor van ruim 200 boekingssites direct op prijs vergelijken en zo flink besparen op jouw hotelkosten!

Deze Egypte specialist biedt zeer voordelige lastminutes naar Luxor aan

Caleche © Travelmarker ReizenTransport

In en rond Luxor kun je je per fiets, ezel, paar en wagen, felucca of taxi laten vervoeren. Vooral met een gehuurde fiets ben je natuurlijk zeer mobiel. Let op de kwaliteit van je fiets voordat je er een huurt, en hou er rekening mee dat je je fiets alleen op de grote ferry mee mag nemen naar de westoever.

Foto's van Luxor

Fraaie fotoseries van Luxor en omgeving

reis terug   reis door
.

Bestel 'n vliegticket, hotelkamer en nog veel meer via Travelmarker

Zoek een voordelige
naar menu tipsvliegticket
naar menu tipslastminute
naar menu tipsreisverzekering

naar menu tipshotelkamer
naar menu tipsvakantiehuisje
naar menu tipscamping
naar menu tipsreisgidsen
naar menu tipsgolfreis naar menu tipscruise
naar menu tipshuurauto naar menu tipstreinreis
Doe het zelf met TMreizen !
naar beginpagina landeninfonaar beginpagina land
 klimaat
 geografie
 flora &  fauna
 geschiedenis
 bevolking
 cultuur
 evenementen
 taal
 transport
 accommodatie
 culinair
 communicatie
 individuele reizen
 groepsreizen
 activiteiten
 praktische tips
 bezienswaardigheden
klik hier om naar een ander land te gaan


   

                  

© 2019 www.travelmarker.nl