gedetailleerde informatie over diverse landen waar is de camping, wat kost deze kamer, hoe ruil ik een woning en nog veel meer..... alles over vluchten, vliegvelden, auto's, campers, motoren, treinen, metro's, bus- en bootreizen zoek een groepsreis, een cruise of een vlucht met hotel uitgebreide info en tips voor een actieve  vakantie ! tips over bagage, geld, reisdocumenten, gezondheid en nog veel meer ! zoek een nieuwsgroep, reisgenoot, reisverslag, fotoreportage, reisgids of landkaart !
Travelmarker Homepage

Egypte - Nuweiba

reis terug  

Nuweiba

duiken bij Nuweiba © Travelmarker ReizenNuweiba, van oorsprong een klein bedoeïnendorp aan de Golf van Akaba, is pas sinds de Israelische bezetting van 1967 een badplaats. Toen was de plaats populair bij Israelische militairen en kibboetswerkers. De stad ligt langs de beide kanten van de Wadi Watir delta. Tegenwoordig kan de plaats in drie delen kan opgedeeld worden: de haven en het Bedoe´enen vissersdorp Muzeina in het zuiden, Nuweiba-stad en het bedoeïnen- en toeristendorp Tarabin. Nuweiba zelf heeft nauwelijks bezienswaardigheden. Winkelen naar souvenirs en levensmiddelen kun je in Nuweiba-stad. Hoewel in de omgeving van Nuweiba een aantal duiklokaties liggen, geniet Dahab bij ons toch de voorkeur voor een echte duikvakantie. Naast het duiken, kun je vanuit Nuweiba ook een kamelen- of jeepsafari maken door de Sinaï-woestijn die direct achter de plaats begint. Veel bezochte plekken bij dit soort excursies zijn de 'Coloured Canyon' en de 'Ain el-Furtaga' oase.

Nuweiba ligt 165 km ten noorden van Sharm el-Sheikh en 75 km ten zuiden van de Israelische grens bij Taba. Vooral de laatste weg voert door een landschappelijk zeer fraai gebied.

Prima info over Nuweiba, inclusief suggesties voor duikcentra, hotels, restaurants en uitgaan.

Reizen naar Nuweiba

Via trivago kun je hotels in Nuweiba van ruim 200 boekingssites direct op prijs vergelijken en zo flink besparen op jouw hotelkosten!

 

.

Bestel 'n vliegticket, hotelkamer en nog veel meer via Travelmarker

Zoek een voordelige
naar menu tipsvliegticket
naar menu tipslastminute
naar menu tipsreisverzekering

naar menu tipshotelkamer
naar menu tipsvakantiehuisje
naar menu tipscamping
naar menu tipsreisgidsen
naar menu tipsgolfreis naar menu tipscruise
naar menu tipshuurauto naar menu tipstreinreis
Doe het zelf met TMreizen !
naar beginpagina landeninfonaar beginpagina land
 klimaat
 geografie
 flora &  fauna
 geschiedenis
 bevolking
 cultuur
 evenementen
 taal
 transport
 accommodatie
 culinair
 communicatie
 individuele reizen
 groepsreizen
 activiteiten
 praktische tips
 bezienswaardigheden
klik hier om naar een ander land te gaan
   

                  

© 2019 www.travelmarker.nl