gedetailleerde informatie over diverse landen waar is de camping, wat kost deze kamer, hoe ruil ik een woning en nog veel meer..... alles over vluchten, vliegvelden, auto's, campers, motoren, treinen, metro's, bus- en bootreizen zoek een groepsreis, een cruise of een vlucht met hotel uitgebreide info en tips voor een actieve  vakantie ! tips over bagage, geld, reisdocumenten, gezondheid en nog veel meer ! zoek een nieuwsgroep, reisgenoot, reisverslag, fotoreportage, reisgids of landkaart !
Travelmarker Homepage

Egypte - Sakkara

reis terug  

Sakkara

Sakkara is een van de belangrijkste overblijfselen van het oude Egypte, zowel vanuit toeristisch als vanuit archeologisch standpunt. Deze antieke necropolis was de begraafplaats voor de inwoners van de nabij gelegen stad Memphis en ligt 20 km ten zuidwesten van Caïro. Het is met een oppervlakte van 10 km≤ de grootste necropolis van Egypte, en het was hier dat de farao's zich ten tijde van het Oude Rijk lieten begraven.

sakkara © Travelmarker ReizenSakkara is in feite het grootste openluchtmuseum van het land. In de dodenstad bevinden zich meer dan 15 piramiden, waarvan de grote trappiramide van Djoser de belangrijkste is. Ook farao's als Oeserkaf (stichter van de 5de dynastie) Unas (5de dynastie) en Teti (6de dynastie) hebben hier hun laatste rustplaats gevonden. Sakkara werd zo'n 5000 jaar geleden gesticht door Koning Menes. Door de eeuwen heen is hier gebouwd; van het oude Egypte tot in de Christelijke tijd.

Piramide van Djoser

piramide van Djoser © Travelmarker ReizenDe getrapte piramide van koning Djoser is het oudste en meest bekende stenen monument uit de geschiedenis. Het graf is rond 2700 v. Chr. gebouwd door Imhotep, de eerste bekende architect. Deze hoofdarchitect van de farao werd uit waardering voor zijn werk gelijkgesteld met een god. Waarschijnlijk was het niet zijn bedoeling om een piramide te bouwen. Eerst werd een klassieke mastaba gebouwd, die vervolgens enkele malen verhoogd werd, totdat het geheel eruitzag als een piramide met zes treden. De trappen geven de weg aan waarlangs de farao het dodenrijk binnen zou gaan, waarmee de piramidevorm een symbool werd van de samenkomst van de overleden farao met de zonnegod Re. De 61 meter hoge piramide heeft een grondoppervalkte van 121 bij 109 meter en domineert het gehele complex, dat 544 bij 277 meter groot is. De trappenpiramide was met de ruim 10 meter hoge kalkstenen wal met diverse misleidende ingangen een magnifiek bastion.
Rondom de piramide zie je een groot aantal mastabaís (graven) van edelen en gouverneurs uit de 1ste dynastie. In de graven zijn fraaie reliŽfs te zien die een goed idee geven van het dagelijkse leven in het oude Egypte.

Piramide van Teti

Deze bevindt zich in het noordoosten van Sakara's dodenstad. Teti was de eerste farao van de 6de dynastie. Zijn laatste rustplaats had een oorspronkelijke hoogte van 52 meter, maar lijkt nu meer op een berg puin dan op een piramide.

hiëroglief van en rituele slachting © Travelmarker ReizenPiramide van Unas

Unas was koning in de 5de dynastie, de laatste van het Oude rijk. Zijn piramide ligt aan de zuidkant van het Dosjer-complex. Oorspronkelijk had zijn graf een hoogte van 43 meter, maar door eeuwenlange erosie rest nu nog maar amper de helft. In deze piramide werden de binnenmuren voor het eerst versierd met hierogliŽfen

praktisch

Ook hier moet je een forse prijs betalen als je wil filmen. Vanaf de heuvel naast parkeerplaats kun je echter zonder probleem gratis fotograferen en filmen.

.

Bestel 'n vliegticket, hotelkamer en nog veel meer via Travelmarker

Zoek een voordelige
naar menu tipsvliegticket
naar menu tipslastminute
naar menu tipsreisverzekering

naar menu tipshotelkamer
naar menu tipsvakantiehuisje
naar menu tipscamping
naar menu tipsreisgidsen
naar menu tipsgolfreis naar menu tipscruise
naar menu tipshuurauto naar menu tipstreinreis
Doe het zelf met TMreizen !
naar beginpagina landeninfonaar beginpagina land
 klimaat
 geografie
 flora &  fauna
 geschiedenis
 bevolking
 cultuur
 evenementen
 taal
 transport
 accommodatie
 culinair
 communicatie
 individuele reizen
 groepsreizen
 activiteiten
 praktische tips
 bezienswaardigheden
klik hier om naar een ander land te gaan
   

                  

© 2019 www.travelmarker.nl