gedetailleerde informatie over diverse landen waar is de camping, wat kost deze kamer, hoe ruil ik een woning en nog veel meer..... alles over vluchten, vliegvelden, auto's, campers, motoren, treinen, metro's, bus- en bootreizen zoek een groepsreis, een cruise of een vlucht met hotel uitgebreide info en tips voor een actieve  vakantie ! tips over bagage, geld, reisdocumenten, gezondheid en nog veel meer ! zoek een nieuwsgroep, reisgenoot, reisverslag, fotoreportage, reisgids of landkaart !
Travelmarker Homepage

Egypte - Sharm el sheikh

reis terug  

Sharm el sheikh

Sharm el Sheikh Sharm is de zuidelijkste plaats van de Sinaï. In de afgelopen jaren is Sharm uitgegroeid tot een populaire badplaats en momenteel is het de meest ontwikkelde toeristische bestemming op het schiereiland van de Sinaï. Liefhebbers van zon, zee, strand, discos, nachtclubs en casino's komen in dit vakantieoord ruimschoots aan hun trekken.

duikcentrum © Marcel MaessenVooral bij duikers is dit de bestemming bij uitstek in Egypte. Vanaf Sharm liggen wereldberoemde duikgebieden als het nationale park Ras Mohammed, Ras Um Sid en Ras Nussrani binnen handbereik. De meeste duikcentra zijn te vinden in Shark's Bay, een klein maar sterk groeiend vakantieoord vlakbij Sharm. Ook als je andere watersporten dan duiken wil beoefenen ontbreekt het hier niet aan mogelijkheden. In de kleine haven Sharm el-Moiya, naast de gewone haven, liggen pleziervaartuigen van de rijken van de wereld naast elkaar afgemeerd. Verder kun je bij de talloze touroperators in Sharm terecht voor woestijnsafaris per jeep of kameel, en excursies naar bezienswaardigheden in de wijde omgeving.

Boek een vakantie of lastminute naar Sharm el sheikh

Op deze site vind je interessante lastminutes

Deze Egypte specialist biedt zeer voordelige lastminutes en duikreizen naar Sharm el Sjeikh aan

Hotels in Sharm el Sjeik

De meeste hotels liggen in Na’ama Bay, iets benoorden Sharm. Dit toeristenplaatsje is met haar boulevard, souvenierwinkeltjes, sportfaciliteiten en fraaie stranden aan het uitgroeien tot een aparte badplaats. De meeste hotels hier hebben een privé-strand.

Via trivago kun je hotels in Sharm el Sheikh van ruim 200 boekingssites direct op prijs vergelijken en zo flink besparen op jouw hotelkosten!

Transport

Sharm el sheikh - St. Catherina klooster / mozesberg per bus (230 km, 2-5 uur)

Nuttige sites over Sharm el sheikh

Prima info over Sharm el-Sheikh, inclusief suggesties voor duikcentra, hotels, restaurants en uitgaan.

De omgeving van Sharm el sheikh

clownsvis © Travelmarker ReizenRas Mohammed

Het schiereiland Ras Mohammed is de zuidelijkste punt van de Sinaï, en ligt op ongeveer 50 km van Sharm El Sheikh. Het is enkel door een smalle landtong met het vasteland verbonden. De hele zuidelijke punt staat onder natuurbescherming. De koraalriffen rond Ras Mohammed behoren tot de mooiste ter wereld. Uniek zijn de mangrovebossen van het schiereiland, ze komen nergens anders in Egypte voor.

.

Bestel 'n vliegticket, hotelkamer en nog veel meer via Travelmarker

Zoek een voordelige
naar menu tipsvliegticket
naar menu tipslastminute
naar menu tipsreisverzekering

naar menu tipshotelkamer
naar menu tipsvakantiehuisje
naar menu tipscamping
naar menu tipsreisgidsen
naar menu tipsgolfreis naar menu tipscruise
naar menu tipshuurauto naar menu tipstreinreis
Doe het zelf met TMreizen !
naar beginpagina landeninfonaar beginpagina land
 klimaat
 geografie
 flora &  fauna
 geschiedenis
 bevolking
 cultuur
 evenementen
 taal
 transport
 accommodatie
 culinair
 communicatie
 individuele reizen
 groepsreizen
 activiteiten
 praktische tips
 bezienswaardigheden
klik hier om naar een ander land te gaan


   

                  

© 2019 www.travelmarker.nl