gedetailleerde informatie over diverse landen waar is de camping, wat kost deze kamer, hoe ruil ik een woning en nog veel meer..... alles over vluchten, vliegvelden, auto's, campers, motoren, treinen, metro's, bus- en bootreizen zoek een groepsreis, een cruise of een vlucht met hotel uitgebreide info en tips voor een actieve  vakantie ! tips over bagage, geld, reisdocumenten, gezondheid en nog veel meer ! zoek een nieuwsgroep, reisgenoot, reisverslag, fotoreportage, reisgids of landkaart !
Travelmarker Homepage

Egypte - Sinaļ

reis terug  
zonsopkomst op de Mozesberg © Travelmarker Reizen

Sinaļ

Coloured Canyon © Travelmarker Reizenoase in de Sinaï © Travelmarker ReizenHet Sinaï-schiereiland is een schitterende woestijn met indrukwekkende bergen, valleien, canyons en oases. Het schiereiland is 61.000 km2 groot, en vormt de schakel tussen Afrika en Aziė. Met een een bedoeïnengids, een tent en een kameel voor de bagage waan je je hier 'Lawrence of Arabia'. Vooral in het koele seizoen (onze wintermaanden) kun je prachtige trekkings door het gebied maken. Anderszijds is het mogelijk om vanuit diverse badplaatsen aan de kust van het schiereiland korte excursies de Sinaï in te maken. Badplaatsen als Dahab, Nuweiba en Sharm el-Sjeikh zijn de laatste jaren behoorlijk populair geworden bij zon, zee en strand aanbidders. Duikers en snorkelaars komen aan hun trekken bij de magnifieke koraalriffen rond het Sinaï-schiereiland. Vooral langs de kust aan de Golf van Aqaba en aan de zuidwestzijde van de Sinaï liggen veel riffen.

Deze Egypte specialist biedt zeer voordelige duikreizen naar Egypte aan

jonge inwoner van de Sinaï © Travelmarker ReizenGeschiedenis

De Sinaļ is het land van het Oude Testament. Tijdens de Exodus ontving Mozes op de Mozesberg (Gebel Musa) de Tien Geboden. Vanaf de 4e eeuw kwamen duizenden christenen naar het Sinaļgebergte om in de voetsporen te treden van de 'Woestijnvaders. In de woestijnvalleien vinden we dan ook de oude pelgrimsroutes van Jeruzalem naar de Mozesberg. Het schiereiland werd door het Israėl bezet tijdens de Arabisch-Israėlische oorlog van 1967. Bij het vredesverdrag van 1979 kwam het weer onder Egyptisch bestuur. De meeste badplaatsen van de Sinaï dateren uit de Israelische periode, toen hier militairen en kibboetswerkers hun vakantie gingen vieren.

Bezienswaardigheden in de Sinaï

Het noorden van het schiereiland is een zanderige laagvlakte die langzaam stijgt tot een hoogte van 1000 meter. Het is vooral in het zuiden waar de bezienswaardigheden van het schiereiland te vinden zijn. Daar liggen bergketens met de hoogste top van Egypte: de 2642 meter hoge Mozesberg. De Kruisvaarders- en pelgrimsroute tussen Nuweiba en de Mozesberg voert langs een eenzame rotspartij, die bekend is onder de naam 'Rots van de Inscripties', omdat deze met talrijke inscripties uit de Nabatese, Romeinse en Byzantijnse tijd is bedekt. De inscripties van de eerste pelgrims zijn nog goed herkenbaar. Ein Khudra, een kleine maar prachtige oase, is volgens de overlevering de rustplaats van de Kinderen van Israėl.
Op de hoogvlakte van Nawamis, dat 'vliegen' betekent, staan zeer goed bewaard gebleven prehistorische graftombes die karakteristiek zijn voor het centrale deel van het schieleiland. Deze ronde stapelbouwwerken met de deuropening naar het westen dateren uit de Koper- en Bronstijd.

marinereservaten in de Sinaï

Prima info over de marinereservaten langs de Sinaï

Hotels in de Sinai

Via trivago kun je hotels in de Sinai van ruim 200 boekingssites direct op prijs vergelijken en zo flink besparen op jouw hotelkosten!
.

Bestel 'n vliegticket, hotelkamer en nog veel meer via Travelmarker

Zoek een voordelige
naar menu tipsvliegticket
naar menu tipslastminute
naar menu tipsreisverzekering

naar menu tipshotelkamer
naar menu tipsvakantiehuisje
naar menu tipscamping
naar menu tipsreisgidsen
naar menu tipsgolfreis naar menu tipscruise
naar menu tipshuurauto naar menu tipstreinreis
Doe het zelf met TMreizen !
naar beginpagina landeninfonaar beginpagina land
 klimaat
 geografie
 flora &  fauna
 geschiedenis
 bevolking
 cultuur
 evenementen
 taal
 transport
 accommodatie
 culinair
 communicatie
 individuele reizen
 groepsreizen
 activiteiten
 praktische tips
 bezienswaardigheden
klik hier om naar een ander land te gaan
   

                  

© 2019 www.travelmarker.nl