gedetailleerde informatie over diverse landen waar is de camping, wat kost deze kamer, hoe ruil ik een woning en nog veel meer..... alles over vluchten, vliegvelden, auto's, campers, motoren, treinen, metro's, bus- en bootreizen zoek een groepsreis, een cruise of een vlucht met hotel uitgebreide info en tips voor een actieve  vakantie ! tips over bagage, geld, reisdocumenten, gezondheid en nog veel meer ! zoek een nieuwsgroep, reisgenoot, reisverslag, fotoreportage, reisgids of landkaart !
Travelmarker Homepage

De fauna van Egypte

De Egyptische dierenwereld

ezel © Travelmarker ReizenWilde dieren zul je in Egypte waarschijnlijk niet zien, gedomesticeerde dieren des te meer. Ezels, muilezels en dromedarissen zijn nog altijd populaire rij- en lastdieren. De Nijlkrokodil komt enkel nog in het ten zuiden van Aswan gelegen Nassermeer voor. In de woestijn zul je misschien een ontmoeting hebben met slangen en hagedissen of een enkele kameleon, maar daar blijft het bij. Met een beetje geluk kun je er de kleine dorcasgazelle zien. De gestreepte hyena, de goudjakhals of de fennek (woestijnvos) zijn nachtdieren, en dus moeilijk te zien. De leeuw, het nijlpaard en de spiesbok komen in Egypte niet meer voor.Pagina's over dieren in de woestijn, langs de Nijl en in de Rode Zee

Vogels

Vogelaars komen meer aan hun trekken in Egypte. Voor trekvogels is de Nijl de ideale route om de onherbergzame Sahara over te steken. Langs de Nijl zie je standvogels als de kleine zilverreiger en de koereiger, en de palmtortel is te vinden waar palmbomen zijn. De roofvogels die je in Egypte zult zien zijn de valk en de zwarte wouw. Duiven zitten nagenoeg in het huis en ze worden echt niet als postduiven gehouden, maar gegeten.

.

Natuurgebieden in Egypte

naar menu landeninfo landeninfo
Informatie over natuurgebieden in Egypte

Bestel 'n vliegticket, hotelkamer en nog veel meer via Travelmarker

Zoek een voordelige
naar menu tipsvliegticket
naar menu tipslastminute
naar menu tipsreisverzekering

naar menu tipshotelkamer
naar menu tipsvakantiehuisje
naar menu tipscamping
naar menu tipsreisgidsen
naar menu tipsgolfreis naar menu tipscruise
naar menu tipshuurauto naar menu tipstreinreis
Doe het zelf met TMreizen !
naar beginpagina landeninfonaar beginpagina land
 klimaat
 geografie
 flora &  fauna
 geschiedenis
 bevolking
 cultuur
 evenementen
 taal
 transport
 accommodatie
 culinair
 communicatie
 individuele reizen
 groepsreizen
 activiteiten
 praktische tips
 bezienswaardigheden
klik hier om naar een ander land te gaan
   

                  

© 2019 www.travelmarker.nl