gedetailleerde informatie over diverse landen waar is de camping, wat kost deze kamer, hoe ruil ik een woning en nog veel meer..... alles over vluchten, vliegvelden, auto's, campers, motoren, treinen, metro's, bus- en bootreizen zoek een groepsreis, een cruise of een vlucht met hotel uitgebreide info en tips voor een actieve  vakantie ! tips over bagage, geld, reisdocumenten, gezondheid en nog veel meer ! zoek een nieuwsgroep, reisgenoot, reisverslag, fotoreportage, reisgids of landkaart !
Travelmarker Homepage

Tips voor een reis door Egypte - Fotograferen en filmen

reis terug  

Fototgraferen en filmen in Egypte

entree tot de Isistempel te Philae © Travelmarker ReizenBij vrijwel alle antieke bezienswaardigheden en in musea mag je alleen maar fotograferen of filmen als je daar extra voor betaalt. Je krijgt hiervoor een extra kaartje bij het entreebiljet. Vooral voor filmers kunnen de kosten bij bezoeken aan meerdere bezienswaardigheden bijzonder hoog oplopen. Je moet je videocamera overigens bij aankomst in Egypte aangeven bij de douane. Dit ter controle dat je het apparaat onderweg niet verkoopt.
Het is verboden om in de tombes te flitsen. Sommige officials knijpen een oogje toe als je ze wat geld toestopt. Flits echter niet, want dit tast de kleuren van de hierogliefen aan. Raak de fragiele muurschilderingen ook absoluut niet met je bezwete handen aan !
Als je foto's van mensen wil maken, doe je er altijd goed aan toestemming te vragen, een vriendelijk gebaar doorbreekt alle taalgrenzen! Vaak wordt nadien wel een baksjisj (tip) verwacht. Vermijd ook om bepaalde scènes waar de armoede duidelijk zichtbaar is te fotograferen. Ook arme mensen bezitten eergevoel voor het geval je dit nog niet wist.
Zoals in elk land is het fotograferen van militaire objecten en alles wat als strategische installatie beschouwd kan worden verboden. Het is dus niet toegestaan om foto's te maken van luchthavens, bruggen of sluizen of de beroemde Aswandam.

.

Algemene tips voor mooie vakantiefoto's

naar menu tips tips
Ga naar deze pagina voor tips & trucs

Algemene tips voor het maken van een goede vakantiefilm

naar menu tips tips
Ga naar deze pagina voor videotips

Bestel 'n vliegticket, hotelkamer en nog veel meer via Travelmarker

Zoek een voordelige
naar menu tipsvliegticket
naar menu tipslastminute
naar menu tipsreisverzekering

naar menu tipshotelkamer
naar menu tipsvakantiehuisje
naar menu tipscamping
naar menu tipsreisgidsen
naar menu tipsgolfreis naar menu tipscruise
naar menu tipshuurauto naar menu tipstreinreis
Doe het zelf met TMreizen !
naar beginpagina landeninfonaar beginpagina land
 klimaat
 geografie
 flora &  fauna
 geschiedenis
 bevolking
 cultuur
 evenementen
 taal
 transport
 accommodatie
 culinair
 communicatie
 individuele reizen
 groepsreizen
 activiteiten
 praktische tips
 bezienswaardigheden
klik hier om naar een ander land te gaan
   

                  

© 2019 www.travelmarker.nl