gedetailleerde informatie over diverse landen waar is de camping, wat kost deze kamer, hoe ruil ik een woning en nog veel meer..... alles over vluchten, vliegvelden, auto's, campers, motoren, treinen, metro's, bus- en bootreizen zoek een groepsreis, een cruise of een vlucht met hotel uitgebreide info en tips voor een actieve  vakantie ! tips over bagage, geld, reisdocumenten, gezondheid en nog veel meer ! zoek een nieuwsgroep, reisgenoot, reisverslag, fotoreportage, reisgids of landkaart !
Travelmarker Homepage

Tips voor een reis door Egypte - Gedragsadvies

reis terug  

Fooien

Een van de eerste zaken waar je in Egypte mee wordt geconfronteerd is het fooiensysteem. Door toeristen wordt het baksjisj-fenomeen ook wel eens de achtste plaag van Egypte genoemd. Hou er echter rekening mee dat 'baksjisj' in Egypte een nationale gewoonte is. Het is het gebruikelijk dat je kruiers, hotelpersoneel, buschauffeurs, bootpersoneel en gidsen een fooi geeft. Het geven van fooien is een manier om waardering te uiten voor hun werk en hun inzet. Geef alleen iets als als iemand iets extra's voor je heeft gedaan, en overdrijf niet. Laat in een hotel, maar dat geldt ook voor andere landen, altijd een fooi achter voor het schoonmaakpersoneel. Zorg er dus voor altijd voldoende kleingeld bij de hand te hebben.

Omgangsvormen tussen sexen

In een islamitisch land als Egypte is openlijk blijk geven van genegenheid (zoenen, omarmen of hand in hand lopen op straat) iets dat veel bekijks op en soms woedende blikken op kan leveren.

Kleding

In toeristenplaatsen en tijdens een bezoek aan bezienswaardigheden kun je een korte broek dragen. Hou echter altijd in gedachten dat hoe meer lichaamsdelen je laat zien, des te meer bekijks en afkeuring je zult ondervinden. Voor een stadswandeling in Luxor, Aswan en zeker in Caïro is voor zowel mannen als voor de vrouwen het dragen van een lange broek aan te raden.
Dineren in korte broek en ontbloot bovenlijf tijdens een Nijlcruise is ook uit den boze. Een lange broek en hemd met korte mouwen is tijdens het avondmaal een minimum vereiste. Op sommige chiquere Nijlruises is het dragen van een stropdas zelfs gewenst of verplicht.
Badkleding kun je aan het strand, aan het zwembad of op een Nijlcruiser dragen. Het is absoluut ongepast om in badkleding de stad in te gaan of in badkleding te zonnen op een felukkatocht over de Nijl. Topless zonnen is net als in elk ander islamtisch land uit den boze.
Indien je een moskee bezoekt, moet je je schoeisel uit doen. Vrouwen moeten het hoofd, de armen en de schouders te bedekken. Je kunt overigens enkel moskeeŽn bezoeken die door het ministerie van toerisme toegankelijk zijn gesteld.

Gedragsadvies voor Egypte en info over de cultuur en evenementen in het land
.

Algemene info over gedragsadvies

naar menu tips tips
Lees hier meer over hoe je als gast in het buitenland te gedragen

Bestel 'n vliegticket, hotelkamer en nog veel meer via Travelmarker

Zoek een voordelige
naar menu tipsvliegticket
naar menu tipslastminute
naar menu tipsreisverzekering

naar menu tipshotelkamer
naar menu tipsvakantiehuisje
naar menu tipscamping
naar menu tipsreisgidsen
naar menu tipsgolfreis naar menu tipscruise
naar menu tipshuurauto naar menu tipstreinreis
Doe het zelf met TMreizen !
naar beginpagina landeninfonaar beginpagina land
 klimaat
 geografie
 flora &  fauna
 geschiedenis
 bevolking
 cultuur
 evenementen
 taal
 transport
 accommodatie
 culinair
 communicatie
 individuele reizen
 groepsreizen
 activiteiten
 praktische tips
 bezienswaardigheden
klik hier om naar een ander land te gaan
   

                  

© 2019 www.travelmarker.nl