gedetailleerde informatie over diverse landen waar is de camping, wat kost deze kamer, hoe ruil ik een woning en nog veel meer..... alles over vluchten, vliegvelden, auto's, campers, motoren, treinen, metro's, bus- en bootreizen zoek een groepsreis, een cruise of een vlucht met hotel uitgebreide info en tips voor een actieve  vakantie ! tips over bagage, geld, reisdocumenten, gezondheid en nog veel meer ! zoek een nieuwsgroep, reisgenoot, reisverslag, fotoreportage, reisgids of landkaart !
Travelmarker Homepage

Tips voor een reis door Egypte - Geldzaken

reis terug  

De Egyptische Pond

De Egyptische munteenheid is het pond. Een pond, in het Egyptisch 'ginih' genaamd, is verdeeld in 100 piasters (qirsh). Er zijn munten van 1,2,5,10,20 en 50 PT en van ŁE 1,5,10,20 en 50. De biljetten zijn moeilijk van elkaar te onderscheiden, dus let op wat je weggeeft. Grote biljetten geven soms problemen bij het wisselen, en het lijkt wel of er in Egypte een chronisch gebrek aan wisselgeld is. Bij toeristen wordt hier vaak misbruik van gemaakt. Als je met een groot biljet betaalt krijg je veelal geen wisselgeld terug. Zorg dus altijd voor voldoende kleingeld, ook vanwege de vele fooien die je in Egypte zult gaan geven. Beschadigde, gescheurde of verouderde biljetten worden vaak geweigerd, neem ze zelf dus ook niet aan.

Geld wisselen

De duurdere hotels en restaurants accepteren creditcards, evenals sommige winkels, reisbureaus en autoverhuurbedrijven. Ze worden echter niet op alle cruiseschepen geaccepteerd, dus doe hier voor je de rekening moet voldoen navraag naar. American Express, Visa en Mastercard zijn het gangbaarst. Als je afrekent met een creditcard wordt er vaak nog een provisie bij het bedrag opgeteld. Met je pinpas kun je tegenwoordig vrijwel overal terecht. Je kunt in de toeristische gebieden gewoon met euro's betalen. Neem wél kleine coupures mee (briefjes van 5 of 10 euro). Wisselgeld krijg je vaak zelfs in euromunten retour. Bewaar je wisselbewijzen, die moet je namelijk kunnen tonen om ponden terug te wisselen als je het land verlaat.

Banken zijn open van 8.30 tot 12.30 of 13.30 uur van maandag tot donderdag, en op zondag van 10.00 tot 12.00 uur. Vrijdags ( islamitische rustdag), zaterdags en op feestdagen zijn ze gesloten. In grotere hotels kan vaak gewisseld worden, en de koers verschilt soms niet veel van die van de bank.

Informatie over piasters en ponden, plus plaatsjes van de Egyptische bankbiljetten.

 

.

Algemene info over geldzaken in het buitenland

naar menu tips tips
Zoek pinautomaten en creditcardmaatschappijen wereldwijd en nog veel meer...

Bestel 'n vliegticket, hotelkamer en nog veel meer via Travelmarker

Zoek een voordelige
naar menu tipsvliegticket
naar menu tipslastminute
naar menu tipsreisverzekering

naar menu tipshotelkamer
naar menu tipsvakantiehuisje
naar menu tipscamping
naar menu tipsreisgidsen
naar menu tipsgolfreis naar menu tipscruise
naar menu tipshuurauto naar menu tipstreinreis
Doe het zelf met TMreizen !
naar beginpagina landeninfonaar beginpagina land
 klimaat
 geografie
 flora &  fauna
 geschiedenis
 bevolking
 cultuur
 evenementen
 taal
 transport
 accommodatie
 culinair
 communicatie
 individuele reizen
 groepsreizen
 activiteiten
 praktische tips
 bezienswaardigheden
klik hier om naar een ander land te gaan
   

                  

© 2019 www.travelmarker.nl