gedetailleerde informatie over diverse landen waar is de camping, wat kost deze kamer, hoe ruil ik een woning en nog veel meer..... alles over vluchten, vliegvelden, auto's, campers, motoren, treinen, metro's, bus- en bootreizen zoek een groepsreis, een cruise of een vlucht met hotel uitgebreide info en tips voor een actieve  vakantie ! tips over bagage, geld, reisdocumenten, gezondheid en nog veel meer ! zoek een nieuwsgroep, reisgenoot, reisverslag, fotoreportage, reisgids of landkaart !
Travelmarker Homepage

Tips voor een reis door Egypte - Gezondheid

reis terug  

Gezond blijven op reis in Egypte

Hou er rekening mee dat de meeste ziekenhuizen in Egypte een aanbetaling verlangen voor ze je opnemen. Een creditcard is in zo'n geval dus erg handig.

Inentingen en medicijnen

Neem ruim voor het vertrek contact op met je huisarts of GG&GD over noodzakelijke inentingen voor Egypte. Tussen half april en half september zijn er erg veel muggen; en het risico op malaria dus het grootst. In Egyptische apotheken wordt een ruim assortiment moderne geneesmiddelen verkocht, waaronder medicijnen die thuis alleen op recept verkrijgbaar zijn.

Omgaan met de hitte

Egypte is een zeer droog en heet land, en uitdroging is er een wezenlijk gevaar. Door de sterke verdamping heb je niet in de gaten hoeveel vocht je verliest. Vang het vochtverlies op door minstens twee liter water per dag te drinken. Ouderen en kinderen hebben een vergroot risico op uitdroging.
Wees voorzichtig in de zon. Bedek je hoofd met een petje of sjaal, want je loopt een zonnesteek sneller op dan je denkt. Zoek regelmatig de schaduw op, en smeer je goed in met een zo hoog mogelijke factor zonnebrandolie. Vooral tijdens snorkelen verbrand je snel, trek daarom een t-shirt aan als je het water ingaat. Ook een goede zonnebril is onontbeerlijk om je ogen te beschermen tegen schadelijke UV-straling.
Draag bij voorkeur losse katoenen broeken en hemden. Katoen absorbeert transpiratie beter dan synthetische stoffen, die voor huidproblemen als rode huiduitslag, zweertjes en acné kunnen zorgen.
In een warm klimaat wordt je makkelijk verkouden. Airconditioning is dan meestal de grote boosdoener. Zet airconditioning geruime tijd voordat je je kamer verlaat uit, zodat het verschil dat je lichaam ervaart niet te groot is. Neem uit voorzorg keelpijntabletten mee.

Diarree

In Egypte krijgen de meeste toeristen vroeg of laat met de wraak van Montezuma te maken. Naast onhygiënisch toestanden in restaurants zijn ook de hitte en de vermoeienissen van het reizen de oorzaak van het van streek raken van de darmen. Bij diarree is het niet verstandig meteen imodium te slikken, tenzij je weet dat er niet direct een toilet of struik tot je beschikking staat. Laat je lichaam het werk doen, en slik eventueel norit. Wanneer diarree na 24 uur niet afneemt, of gepaard gaat met ernstige buikkrampen, koorts en overgeven moet je een arts raadplegen.

Parasitaire ziektes

Zwemmen in de Nijl of in Kanalen is in verband met bilharzia uit den boze. Deze ziekte wordt veroorzaakt door een parasiet die in het water leeft en ongemerkt door de huid dringt om eitjes te leggen. Lees er hier meer over.

Dieren

Wees voorzichtig met wilde honden, want hondsdolheid is in Egypte wijdverspreid. Slangen en schorpioenen verstoppen zich overdag en mijden confrontaties met mensen. Als je echter bovenop ze gaat staan, of de steen optilt waar ze onder zitten, gaan ze tot verdediging over. Een beet van een schorpioen is voor een volwassene niet dodelijk, maar altijd bijzonder pijnlijk. In de woestijn is het dus altijd zaak om je schoenen uit te kloppen voordat je ze aantrekt. De belangrijkste giftige slangen zijn de adder en de cobra; hun beet kan fatale gevolgen hebben.

Overige gezondheidsrisico's

Door stof, zowel in de woestijn als in de stad, kunnen je ogen geïrriteerd raken. Vooral in de lente, wanneer de stofrijke khamsin-wind opsteekt, is Egypte niet de ideale plek voor dragers van contactlenzen.

Zorg voor de juiste vaccinaties

Zorg voor een goede reisverzekering

.

Bestel 'n vliegticket, hotelkamer en nog veel meer via Travelmarker

Zoek een voordelige
naar menu tipsvliegticket
naar menu tipslastminute
naar menu tipsreisverzekering

naar menu tipshotelkamer
naar menu tipsvakantiehuisje
naar menu tipscamping
naar menu tipsreisgidsen
naar menu tipsgolfreis naar menu tipscruise
naar menu tipshuurauto naar menu tipstreinreis
Doe het zelf met TMreizen !
naar beginpagina landeninfonaar beginpagina land
 klimaat
 geografie
 flora &  fauna
 geschiedenis
 bevolking
 cultuur
 evenementen
 taal
 transport
 accommodatie
 culinair
 communicatie
 individuele reizen
 groepsreizen
 activiteiten
 praktische tips
 bezienswaardigheden
klik hier om naar een ander land te gaan


   

                  

© 2019 www.travelmarker.nl