gedetailleerde informatie over diverse landen waar is de camping, wat kost deze kamer, hoe ruil ik een woning en nog veel meer..... alles over vluchten, vliegvelden, auto's, campers, motoren, treinen, metro's, bus- en bootreizen zoek een groepsreis, een cruise of een vlucht met hotel uitgebreide info en tips voor een actieve  vakantie ! tips over bagage, geld, reisdocumenten, gezondheid en nog veel meer ! zoek een nieuwsgroep, reisgenoot, reisverslag, fotoreportage, reisgids of landkaart !
Travelmarker Homepage

Tips voor een reis door Egypte - Winkelen

reis terug  

Winkelen in Egypte

Bij alle toeristische attracties wemelt het van de souvenirverkopers, die akelig vasthoudend kunnen zijn. Om hier een goede koop te doen moet je goed kunnen afdingen. Als je georganiseerd in Egypte reist zul je vaak een bezoek brengen aan tapijtfabrieken en papyrusfabrieken. Deze 'fabrieken' zijn eerder enorme winkels met een kleine werkplaats waar een demonstratie gegeven wordt hoe een en ander gemaakt wordt. Gidsen en chauffeurs zijn hier dol op, want ze ontvangen een commissie op de verkochte waar. Hier is niets mis mee, tenzij een bezoek aan een fabriek de voorkeur krijgt boven dat aan de eigenlijke bezienswaardigheid. Wel ernstig is de kinderarbeid in sommige fabrieken. Vooral in tapijtfabrieken werken soms bijzonder jonge kinderen. Hoewel je altijd respect dient te hebben voor andere culturen en gewoontes, gaat dat in dit geval niet op en lijkt ons hier een kritische opmerking richting chauffeur of gids op zijn plaats. Door in dit soort fabrieken iets te kopen hou je kinderarbeid in stand.
Produkten van papyrus zijn overal te vinden. Langs de straat is het vaak nep (bananenblad), in de winkels vaak duurder maar echt. Andere interessante souvenirs zijn artikelen uit leer, etherische oliën, parfums, zilveren en gouden sieraden en kopieën van beeldjes en dergelijke uit het oude Egypte. Uitvoer van antiek is zonder een specifieke exportvergunning verboden, en de straffen die Egypte uitdeelt aan smokkelaars van antiquiteiten zijn niet mals.

Hoewel vrijdag de islamitische rustdag is, zijn de meeste winkels op zondag gesloten. Ook de bazaar in Caro is op zondag dicht.

.

Wereldwijde winkeltips

naar menu tips tips
Tips en informatie over winkelen in het buitenland, waar je op moet letten bij het kopen van souvenirs, wanneer en hoe je moet afdingen en nog veel meer...

Bestel 'n vliegticket, hotelkamer en nog veel meer via Travelmarker

Zoek een voordelige
naar menu tipsvliegticket
naar menu tipslastminute
naar menu tipsreisverzekering

naar menu tipshotelkamer
naar menu tipsvakantiehuisje
naar menu tipscamping
naar menu tipsreisgidsen
naar menu tipsgolfreis naar menu tipscruise
naar menu tipshuurauto naar menu tipstreinreis
Doe het zelf met TMreizen !
naar beginpagina landeninfonaar beginpagina land
 klimaat
 geografie
 flora &  fauna
 geschiedenis
 bevolking
 cultuur
 evenementen
 taal
 transport
 accommodatie
 culinair
 communicatie
 individuele reizen
 groepsreizen
 activiteiten
 praktische tips
 bezienswaardigheden
klik hier om naar een ander land te gaan


   

                  

© 2019 www.travelmarker.nl