gedetailleerde informatie over diverse landen waar is de camping, wat kost deze kamer, hoe ruil ik een woning en nog veel meer..... alles over vluchten, vliegvelden, auto's, campers, motoren, treinen, metro's, bus- en bootreizen zoek een groepsreis, een cruise of een vlucht met hotel uitgebreide info en tips voor een actieve  vakantie ! tips over bagage, geld, reisdocumenten, gezondheid en nog veel meer ! zoek een nieuwsgroep, reisgenoot, reisverslag, fotoreportage, reisgids of landkaart !
Travelmarker Homepage

Madagaskar - Antananarivo

reis terug  

Antananarivo (Tana)

madagaskar @ travelmarkerTana, zoals Antananarivo door iedereen wordt genoemd, is de hoofdstad van Madagaskar. De stad is gebouwd op de twaalf historische heuvels van de Imerian. Ondanks dat de stad in n eeuw qua inwonertal is gestegen van 50.000 tot meer dan 2 miljoen heeft Tana nog een redelijk dorpse uitstraling. Het is ondanks de vele bedelaars een heerlijke stad om een dag doorheen te dwalen, met een wirwar aan smalle steegjes, intieme pleintjes, brede trappen en bruggen die de verschillende heuvels met elkaar verbinden en indrukwekkende kerken.

Lac Anosy © Travelmarker ReizenLeuk einddoel van een wandeling is de Rova (spreek uit roef), de rune van een ooit imposant paleis van de koningin dat tijdens rellen bij verkiezingen in 1995 helaas door brand is verwoest maar inmiddels weer gerenoveerd. Midden in de hoofdstad ligt Lac Anosy, een groot meer met grote aantallen zilverreigers. Hoewel het monument bij het meer niet bijzonder is, is de bloemenmarkt vooraan de vervuilde dam wel zeer kleurrijk.

praktisch

Tana - bovenstad © Travelmarker ReizenBedelaars & zakkenrollers
Tana kan na aankomst in Madagaskar een behoorlijke cultuurschok opleveren. Er wordt behoorlijk gebedeld in Tana. Zowel kinderen als volwassenen vragen om geld, snoepjes, kado's en pennen. Als je zegt dat je niets bij je hebt, weten ze wel ergens een winkel waar je een en ander kunt kopen.

antananarivo - hoofdstraat  Jan Aarts

Pas op met zakkenrollers rond de bezienswaardigheden. Een vaak gebruikte truc is het bedelen met een hoed die ze voor je neus houden. Met de andere hand kunnen ze onder het hoedje ongezien razendsnel je zakken legen. 's Avonds moet je absoluut niet door de stad gaan dwalen, dat is vragen om problemen. Verplaats je dan enkel per taxi.

Ziekenhuizen
Een ziekenhuis met redelijke voorzieningen in Tana is het Hospital des Militairs.

Ga op reis naar Antananarivo

Bezoek Antananarivo met Travelmarker Reizen

Via trivago kun je hotels in Antananarivo van ruim 200 boekingssites direct op prijs vergelijken en zo flink besparen op jouw hotelkosten!

Van Tana naar Andasibe / Perinet

Over het traject naar Perinet doe je ongeveer 4 uur (145 km). De weg van Tana naar Moramanga daalt sterk af en is nogal bochtig. Vlak voor Ambodiamontana is een panoramapunt met kruidje-roer-me-niet en Ageratum (blauwe bloemen). Vlak buiten Moramanga staat pagode die geschonken is door de Chinezen nadat zij klaar waren met de aanleg van de asfaltweg van hier tot aan de kust.

.

Bestel 'n vliegticket, hotelkamer en nog veel meer via Travelmarker

Zoek een voordelige
naar menu tipsvliegticket
naar menu tipslastminute
naar menu tipsreisverzekering

naar menu tipshotelkamer
naar menu tipsvakantiehuisje
naar menu tipscamping
naar menu tipsreisgidsen
naar menu tipsgolfreis naar menu tipscruise
naar menu tipshuurauto naar menu tipstreinreis
Doe het zelf met TMreizen !
naar beginpagina landeninfonaar beginpagina land
 klimaat
 geografie
 flora
 fauna
 geschiedenis
 bevolking
 cultuur
 evenementen
 taal
 transport
 accommodatie
 culinair
 communicatie
 individuele reizen
 groepsreizen
 activiteiten
 praktische tips
 bezienswaardigheden
klik hier om naar een ander land te gaan

Stel zelf jouw reis naar Madagaskar samen !   

                  

© 2019 www.travelmarker.nl