gedetailleerde informatie over diverse landen waar is de camping, wat kost deze kamer, hoe ruil ik een woning en nog veel meer..... alles over vluchten, vliegvelden, auto's, campers, motoren, treinen, metro's, bus- en bootreizen zoek een groepsreis, een cruise of een vlucht met hotel uitgebreide info en tips voor een actieve  vakantie ! tips over bagage, geld, reisdocumenten, gezondheid en nog veel meer ! zoek een nieuwsgroep, reisgenoot, reisverslag, fotoreportage, reisgids of landkaart !
Travelmarker Homepage

Madagaskar - Tulear

reis terug  

Tulear (Toliary)

madagaskar @ travelmarkerDe stoffige havenplaats Tulear of Toliary ligt in het zuidwesten van Madagaskar aan het einde van de klassieke noord-zuidroute. Tulear is met zijn 200.000 inwoners de vijfde stad van Madagascar en een belangrijke universiteitsstad. De plaats is weinig bezienswaardig, maar heeft wel een aardige markt. Langs de met flamboyanten en tamarindebomen omzoomde boulevard Gallieni worden elke dag souvenirs op straat verkocht. Hou er rekening mee dat het in het warme seizoen drukkend heet kan zijn in Tulear. In andere jaartgetijden wordt de plaats regelmatig geteisterd door de tsiokatsimo, een krachtige zuidenwind.

praktische informatie voor Tulear

Het transport in Tulear wordt door de pousse-pousse (looptaxi) en taxi-brousse (minibus) verzorgd. Vanaf Tulear kun je meerdere malen in de week naar Tana en Fort-Dauphin vliegen. Geschikte accommodatie vinden is nooit een probleem. Een van de betere hotels van de stad in hotel Plaza, een meersterrenhotel aan de kust (aan het einde van boulevard Gallieni).

De omgeving van Tulear

Ifaty
Vanaf Tulear kun je over een bijzonder hobbelige zandweg naar het 25 km noordelijker gelegen kustdorp Ifaty. Ifaty is de laatste jaren uitgegroeid tot een belangrijke toeristenplaats met mogelijkheden tot zonnen, zwemmen, snorkelen en duiken Zorg er wel voor dat je voldoende boodschappen gedaan hebt in Tulear, want in Ifaty is buiten eten en onderdak weinig te koop.

Saint Augustin, Nosy Ve & de Sarodrano grotten
Iets ten zuiden van Tulear liggen de Sarodrano grotten en het voormalige zeeroversnest Saint Augustin. Saint Augustin en omgeving is het gebied van de Vezo, de nomaden van de zee. In de 17de en 18de eeuw maakten de Masikoro koningen van dit door een rif beschermde vissersdorp een van hun twee voornaamste handelsposten. De kleine en vrijwel dichtgeslibte haven is tegenwoordig nog van gering economisch belang en voert nog slechts katoen en mas uit.
Vanaf Saint Augustin kun je met een piroque naar het door talloze zeevogels bewoonde eilandje Nosy Ve zeilen. Rond dit eilandje schijn je redelijk te kunnen duiken.

Ga op reis naar Tulear

Bezoek Toliary (Tulear) met Travelmarker Reizen
.

Bestel 'n vliegticket, hotelkamer en nog veel meer via Travelmarker

Zoek een voordelige
naar menu tipsvliegticket
naar menu tipslastminute
naar menu tipsreisverzekering

naar menu tipshotelkamer
naar menu tipsvakantiehuisje
naar menu tipscamping
naar menu tipsreisgidsen
naar menu tipsgolfreis naar menu tipscruise
naar menu tipshuurauto naar menu tipstreinreis
Doe het zelf met TMreizen !
naar beginpagina landeninfonaar beginpagina land
 klimaat
 geografie
 flora
 fauna
 geschiedenis
 bevolking
 cultuur
 evenementen
 taal
 transport
 accommodatie
 culinair
 communicatie
 individuele reizen
 groepsreizen
 activiteiten
 praktische tips
 bezienswaardigheden
klik hier om naar een ander land te gaan

Stel zelf jouw reis naar Madagaskar samen !   

                  

© 2019 www.travelmarker.nl