gedetailleerde informatie over diverse landen waar is de camping, wat kost deze kamer, hoe ruil ik een woning en nog veel meer..... alles over vluchten, vliegvelden, auto's, campers, motoren, treinen, metro's, bus- en bootreizen zoek een groepsreis, een cruise of een vlucht met hotel uitgebreide info en tips voor een actieve  vakantie ! tips over bagage, geld, reisdocumenten, gezondheid en nog veel meer ! zoek een nieuwsgroep, reisgenoot, reisverslag, fotoreportage, reisgids of landkaart !
Travelmarker Homepage

Madagaskar culinair

Rijst, oesters en geflambeerde banaan

De lokale keuken van Madagaskar draait om rijst. De bevolking eet vooral rijst met brokjes rundvlees, kip of vis. Veel voorkomende gerechten zijn ravitoto (een stoofpotje van vlees en kruiden), romazava (een rund- of varkensvlees gerecht) en kitoza (dunne reepjes gerookt of gedroogd vlees). Bij veel inheemse gerechten wordt een pikante groentecurry geserveerd. De nationale snack is Koba, een pate van rijst, bananen en pinda's.
Langs de kust zijn natuurlijk allerlei soorten vis en schaaldieren in overvloed. Overal in het land vind je een overvloed aan fruit. Afhankelijk van het seizoen kun je je tegoed doen aan lychees, mangos, avocados, citrusvruchten, bananen en kokosnoten.

Dat Madagaskar een voormalige Franse kolonie is blijkt uit de menu's in sommige restaurants; canard au vanille en geflambeerde banaan zijn zeker geen uitzonderingen. Probeer als je een liefhebber bent van een goed stukje vlees zeker eens de zebusteak. Mits goed bereid is dit de malste biefstuk die je ooit gegeten hebt. Voor de liefhebber van lekker eten zal het eiland dan ook absoluut geen teleurstelling blijken.

Recepten

Eetgewoonten en recepten

Dranken

Overal zijn flessen drinkwater te koop. Thee is altijd veilig te drinken. Frisdranken en bier zijn in Madagaskar overal verkrijgbaar. Het lokale 'Three Horses' bier is prima te drinken. Gold Star is iets bitterder. Probeer vooral de wijnen van het eiland, de beste zijn de Betsileo en de Clos Mazala. Lokale softdrinks zijn ranon’apango of ranovola, gemaakt van rijst..

.

Bestel 'n vliegticket, hotelkamer en nog veel meer via Travelmarker

Zoek een voordelige
naar menu tipsvliegticket
naar menu tipslastminute
naar menu tipsreisverzekering

naar menu tipshotelkamer
naar menu tipsvakantiehuisje
naar menu tipscamping
naar menu tipsreisgidsen
naar menu tipsgolfreis naar menu tipscruise
naar menu tipshuurauto naar menu tipstreinreis
Doe het zelf met TMreizen !
naar beginpagina landeninfonaar beginpagina land
 klimaat
 geografie
 flora
 fauna
 geschiedenis
 bevolking
 cultuur
 evenementen
 taal
 transport
 accommodatie
 culinair
 communicatie
 individuele reizen
 groepsreizen
 activiteiten
 praktische tips
 bezienswaardigheden
klik hier om naar een ander land te gaan

Stel zelf jouw reis naar Madagaskar samen !   

                  

© 2019 www.travelmarker.nl