gedetailleerde informatie over diverse landen waar is de camping, wat kost deze kamer, hoe ruil ik een woning en nog veel meer..... alles over vluchten, vliegvelden, auto's, campers, motoren, treinen, metro's, bus- en bootreizen zoek een groepsreis, een cruise of een vlucht met hotel uitgebreide info en tips voor een actieve  vakantie ! tips over bagage, geld, reisdocumenten, gezondheid en nog veel meer ! zoek een nieuwsgroep, reisgenoot, reisverslag, fotoreportage, reisgids of landkaart !
Travelmarker Homepage

De geografie van Madagaskar

Zowel Afrika als Azië

Het hoogland van Madagaskar © Jan AartsMadagaskar is het vierde grootste eiland ter wereld, gelegen ten zuidoosten van Afrika. Het eiland is met zijn 1600 km lengte en 400 km breedte groter dan Frankrijk. Landschappelijk heeft Madagaskar een grote variatie te bieden: tropisch regenwoud, een fraai heuvelachtig plateau, met de 2600 meter hoge piek van het Ankaratra-keten als hoogste top.

het grillige gebergte van Isalo © Jan AartsGeografische geschiedenis

Al sinds 250 miljoen jaar wordt Madagaskar door het 400 km brede Kanaal van Mozambique van de rest van Afrika gescheiden. Alhoewel gescheiden van Afrika in het Jura en Vroege Krijt bleef het verbonden met India en door India met de landmassa’s die nu bekend zijn als Antarctica en AustraliŽ, en via Antarctica met Zuid Amerika. In het Vroege Krijt scheiden Madagaskar en India zich af van AustraliŽ en Antarctica en in het Late Krijt dreven India en Madagaskar verder uiteen tot de plek die ze nu innemen.

Regenwoud in Madagaskar © Jan AartsDe verschillende geografische regio

Het eiland hoort bij Afrika, maar echt Afrikaans kun je het niet noemen. Vooral door zijn rijstterrassen doet het centrale hoogland af en toe denken aan Azië. Het is een aaneenschakeling van vruchtbare rijstvelden, bergen en dalen met af en toe een dorpje bestaande uit plaggenhutten of de typische rode huizen van meerdere verdiepingen. In het droge zuiden is het landschap echter weer typisch Afrikaans.

.

Bestel 'n vliegticket, hotelkamer en nog veel meer via Travelmarker

Zoek een voordelige
naar menu tipsvliegticket
naar menu tipslastminute
naar menu tipsreisverzekering

naar menu tipshotelkamer
naar menu tipsvakantiehuisje
naar menu tipscamping
naar menu tipsreisgidsen
naar menu tipsgolfreis naar menu tipscruise
naar menu tipshuurauto naar menu tipstreinreis
Doe het zelf met TMreizen !
naar beginpagina landeninfonaar beginpagina land
 klimaat
 geografie
 flora
 fauna
 geschiedenis
 bevolking
 cultuur
 evenementen
 taal
 transport
 accommodatie
 culinair
 communicatie
 individuele reizen
 groepsreizen
 activiteiten
 praktische tips
 bezienswaardigheden
klik hier om naar een ander land te gaan

Stel zelf jouw reis naar Madagaskar samen !   

                  

© 2019 www.travelmarker.nl