gedetailleerde informatie over diverse landen waar is de camping, wat kost deze kamer, hoe ruil ik een woning en nog veel meer..... alles over vluchten, vliegvelden, auto's, campers, motoren, treinen, metro's, bus- en bootreizen zoek een groepsreis, een cruise of een vlucht met hotel uitgebreide info en tips voor een actieve  vakantie ! tips over bagage, geld, reisdocumenten, gezondheid en nog veel meer ! zoek een nieuwsgroep, reisgenoot, reisverslag, fotoreportage, reisgids of landkaart !
Travelmarker Homepage

Senegal - A tot Z

reis terug  

Dakar

Dakar haven © Tuki SenegalDe hoofdstad van Senegal is gelegen op de meest westelijke punt van het Afrikaanse vasteland.
De stad zelf is pas in de loop van de vorige eeuw ontstaan en gesticht door de bewoners van het dorpje Yoff dat tegenwoordig een buitenwijk van de stad is geworden.


Carrapide © Tuki SenegalDe stad herbergt ruim 2 miljoen inwoners die vanuit het hele land en ver daarbuiten hun geluk hier hebben gezocht. Vele culturen, etnische groepen en talen zijn hier samengekomen en leven samen in deze metropool die ondanks zijn Europese uiterlijk nooit zijn Afrikaanse charme heeft verloren.Dakar © Tuki Senegal Deze stad biedt zijn bezoekers een veelzijdig aanbod van interessante belevenissen. Architectuur uit de Franse koloniale periode, maar ook moderne gebouwen ontworpen door Afrikaanse architecten, een museum voor Afrikaanse kunst, vele markten en winkels maken een bezoek aan de stad de moeite waard. Wellicht het meest interessante is de kennismaking met de manier van leven in een Afrikaanse stad.

Het bijna dorpse karakter van de vele volkswijken aan de rand van de stad maar ook de uitgaansmogelijkheden in het centrum bieden de verschillende facetten van het dagelijks leven. Muziek speelt overal een grote rol en laat een onuitwisbare indruk achter.

In bepaalde wijken van de hoofdstad Dakar is het raadzaam om waakzaamheid te betrachten voor diefstal, waarbij allerlei inventieve trucjes worden toegepast.

Vergeet zeker geen bezoek te brengen aan het slaveneiland Gorée voor de kust van Dakar.
Toeristische info over Dakar en de rest van het land

Beknopte info over de hoofdstad van Senegal, plus stadsplattegrond. Op deze site is ook een goede plattegrond van het centrum te vinden


Boek een hotel in Dakar

Via trivago kun je hotels in Senegal van ruim 200 boekingssites direct op prijs vergelijken en zo flink besparen op jouw hotelkosten!

Taxi's in Dakar

Kriskras rijden meer dan 6000 zwart-gele taxi's door de stad. Overal in Dakar kun je ze aanhouden. Zeker voor toeristen zijn zij het meest overzichtelijke vervoermiddel van deze wereldstad. De aanwezige meter wordt zelden of nooit gebruikt. Onderhandeldaarom voor je instapt over de prijs van het af te leggen traject.

Beltaxi
Sinds twee jaar kent Dakar nu ook taxibedrijven die je kunt bellen en dan naar je huis of hotel komen (Allo Taxi: 823 44 04 en Dakar Taxi: 823 48 38)

Clando's
Dit zijn illegale taxi's die rijden zonder enige vergunning. Ze zijn niet te herkennen aan het automerk of de kleuren. Hooguit aan het feit dat ze altijd afgeladen vol zijn! De clando's zijn vooral actief in de buitenwijken van Dakar en rijden een vaste route voor 100 CFA p.p.

Stadsplattegrond

Eenvoudige stadplattegrond van Dakar
.

Bestel 'n vliegticket, hotelkamer en nog veel meer via Travelmarker

Zoek een voordelige
naar menu tipsvliegticket
naar menu tipslastminute
naar menu tipsreisverzekering

naar menu tipshotelkamer
naar menu tipsvakantiehuisje
naar menu tipscamping
naar menu tipsreisgidsen
naar menu tipsgolfreis naar menu tipscruise
naar menu tipshuurauto naar menu tipstreinreis
Doe het zelf met TMreizen !
naar beginpagina landeninfonaar beginpagina land
 klimaat
 geografie
 flora &  fauna
 geschiedenis
 bevolking
 cultuur
 evenementen
 taal
 transport
 accommodatie
 culinair
 communicatie
 individuele reizen
 groepsreizen
 activiteiten
 praktische tips
 bezienswaardigheden
klik hier om naar een ander land te gaan   

                  

© 2019 www.travelmarker.nl