gedetailleerde informatie over diverse landen waar is de camping, wat kost deze kamer, hoe ruil ik een woning en nog veel meer..... alles over vluchten, vliegvelden, auto's, campers, motoren, treinen, metro's, bus- en bootreizen zoek een groepsreis, een cruise of een vlucht met hotel uitgebreide info en tips voor een actieve  vakantie ! tips over bagage, geld, reisdocumenten, gezondheid en nog veel meer ! zoek een nieuwsgroep, reisgenoot, reisverslag, fotoreportage, reisgids of landkaart !
Travelmarker Homepage

De fauna van Senegal

De dieren van Senegal

pelikaan © Tuki Senegal

In de dichtbevolkte gebieden is nauwelijks nog een wild dier te bekennen en de ruimte die met name het grote wild ter beschikking staat wordt steeds kleiner.

Vandaag de dag leven er nog een klein aantal olifanten en leeuwen in het nationale park Niokolo Koba, samen met een groter aantal antilopen, nijlpaarden, apen, Hyena’s en wrattenzwijnen. Echter in vergelijking met de wildparken in Oost en Zuid-Afrika is dit allemaal zeer bescheiden. Wie komt voor een echte safari heeft in Senegal weinig te zoeken.

Vogels

Een ander verhaal betreft echter de vogelpopulatie in Senegal, met name in de maanden december tot en met Februari. West Afrika geldt in het algemeen als een van de grootste vogelparadijzen op aarde. Met name in de verschillende rivierdelta’s leven grote hoeveelheden vogels. De witte pelikaan is zeker een van de meest opvallende soorten, zeker ook door zijn afmetingen. Verder vind je de kleine wevervogels, paradijsvogels, zilverreigers, visadelaars en de maraboet met zijn felrode keelzak en natuurlijk de grote hoeveelheden overwinterende trekvogels uit Europa.

Aantrekkelijke plaatsen om vogels te bestuderen zijn;

.

Natuurgebieden in Senegal

naar menu landeninfo landeninfo
Informatie over natuurgebieden in Senegal

Bestel 'n vliegticket, hotelkamer en nog veel meer via Travelmarker

Zoek een voordelige
naar menu tipsvliegticket
naar menu tipslastminute
naar menu tipsreisverzekering

naar menu tipshotelkamer
naar menu tipsvakantiehuisje
naar menu tipscamping
naar menu tipsreisgidsen
naar menu tipsgolfreis naar menu tipscruise
naar menu tipshuurauto naar menu tipstreinreis
Doe het zelf met TMreizen !
naar beginpagina landeninfonaar beginpagina land
 klimaat
 geografie
 flora &  fauna
 geschiedenis
 bevolking
 cultuur
 evenementen
 taal
 transport
 accommodatie
 culinair
 communicatie
 individuele reizen
 groepsreizen
 activiteiten
 praktische tips
 bezienswaardigheden
klik hier om naar een ander land te gaan   

                  

© 2019 www.travelmarker.nl