gedetailleerde informatie over diverse landen waar is de camping, wat kost deze kamer, hoe ruil ik een woning en nog veel meer..... alles over vluchten, vliegvelden, auto's, campers, motoren, treinen, metro's, bus- en bootreizen zoek een groepsreis, een cruise of een vlucht met hotel uitgebreide info en tips voor een actieve  vakantie ! tips over bagage, geld, reisdocumenten, gezondheid en nog veel meer ! zoek een nieuwsgroep, reisgenoot, reisverslag, fotoreportage, reisgids of landkaart !
Travelmarker Homepage

Het klimaat van Senegal

Natte en Droge moesson

langs de kust © Tuki SenegalSenegal bevindt zich in de tropische klimaatzone in de overgangszone van de droge Sahara in het noorden naar de vochtige tropische regenzone, die in de Casamance begint. Er is grofweg sprake van twee seizoenen: de regen en de droge periode.
De regenperiode, juli tot midden oktober, kenmerkt zich door tropische stortbuien die veelal 's nachts vallen. Door de hoge luchtvochtigheid is de gevoelstemperatuur dan drukkend hoog. In de kustregio brengt de wind van zee echter de nodige verkoeling.
In de droge periode, van november tot mei, is de temperatuur aan de kust aangenaam en stijgt het kwik naarmate je verder het binnenland intrekt. Dit is dan ook het beste seizoen. Tijdens het groene seizoen, in juni en juli, kun je korte regenbuien verwachten, maar is landschap een stuk groener dan in april/mei, het einde van de droge tijd. 

.

Ga op zoek naar een uitgebreide weersvoorspelling voor Senegal

naar menu tips tips
Ga naar deze pagina voor een uitgebreide weersvoorspelling voor de komende dagen van Senegal. Je kunt hier de temperatuur van het zwemwater checken en algemene informatie lezen over de beste periode om op reis te gaan.

Bestel 'n vliegticket, hotelkamer en nog veel meer via Travelmarker

Zoek een voordelige
naar menu tipsvliegticket
naar menu tipslastminute
naar menu tipsreisverzekering

naar menu tipshotelkamer
naar menu tipsvakantiehuisje
naar menu tipscamping
naar menu tipsreisgidsen
naar menu tipsgolfreis naar menu tipscruise
naar menu tipshuurauto naar menu tipstreinreis
Doe het zelf met TMreizen !
naar beginpagina landeninfonaar beginpagina land
 klimaat
 geografie
 flora &  fauna
 geschiedenis
 bevolking
 cultuur
 evenementen
 taal
 transport
 accommodatie
 culinair
 communicatie
 individuele reizen
 groepsreizen
 activiteiten
 praktische tips
 bezienswaardigheden
klik hier om naar een ander land te gaan

   

                  

© 2019 www.travelmarker.nl