gedetailleerde informatie over diverse landen waar is de camping, wat kost deze kamer, hoe ruil ik een woning en nog veel meer..... alles over vluchten, vliegvelden, auto's, campers, motoren, treinen, metro's, bus- en bootreizen zoek een groepsreis, een cruise of een vlucht met hotel uitgebreide info en tips voor een actieve  vakantie ! tips over bagage, geld, reisdocumenten, gezondheid en nog veel meer ! zoek een nieuwsgroep, reisgenoot, reisverslag, fotoreportage, reisgids of landkaart !
Travelmarker Homepage

De inwoners van BraziliŽ

De Brazilianen

vissen in de AmazoneBrazilië is het 6e meest geurbaniseerde land van de wereld met een inwoneraantal van ca. 175.000.000 mensen. Ondanks de immense afmetingen van dit land betekent dit een gemiddelde bevolkingsdichtheid van ongeveer 20 inwoners per km≤. De verdeling over het totale landoppervlak is ongelijk omdat het grootste deel van de bevolking is geconcentreerd aan de kust, met name in het noord- en zuid-oosten van Brazilië, en daarnaast leeft 78% van de Braziliaanse bevolking in een stad. Er zijn gebieden in het binnenland van Brazilië waar de bevolkingsdichtheid niet meer is dan 1 inwoner per km≤.

De Indianen

De bevolking bestond van origine uit indianen, die in kleine stammen en semi- permanente dorpen leefden. Voor de komst van de Europeanen woonde er in Brazilië ongeveer tussen de 3 en 5 miljoen indianen, maar na de kolonisatie van Brazilië liep dit aantal snel terug als het gevolg van slavernij en voornamelijk de overdracht van ĎEuropese epidemieení zorgde voor een massale sterfte onder de indianen. Tegenwoordig leven er nog zoín 200.000 indianen in Brazilië. Van de honderden geindentificeerde stammen, leven de meeste in het Amazone gebied, waar hun voortbestaan wordt bedreigt door de massale vernietiging van hun leefgebied. Wetenschappers nemen aan dat er nog zoín 40 stammen in het Amazone regenwoud leven, die nog nooit in contact hebben gestaan met de buitenwereld.

Slavernij

In de tweede helft van de 15e eeuw werden de indiaanse slaven, die het fysiek zware werk in de goudmijnen en van de koffie- en suikerproduktie niet aankonden en daarnaast erg ziekte gevoelig waren, vervangen door slaven van het Afrikaanse continent. Er werden in die tijd ruim 3.000.000 Afrikaanse slaven vanuit Afrika met schepen vervoerd naar Brazilië.

Immigranten

Na het einde van de slavenhandel, in 1850, vonden vele Europeanen en mensen uit het Midden-Oosten de weg naar Brazilië, met de hoop op een betere toekomst. In 1910 vond er ook een grote immigratie plaats van Japanners, meer dan 1.000.000 Japanners immigreerden naar Brazilië.

Brazilianen nu

De hedendaagse bevolking in Brazilië bestaat uit: 53% blanken, 22% mulatos (van Europees-Afrikaanse afkomst), 12% mamelocus (van indiaans-Europeaanse afkomst), zwarte bevolking 11%. De overige twee procent bestaat uit Aziaten, indianen en cafuzos (van indiaans-Afrikaanse afkomst).

De ongekende groei van de bevolking (Ī 1% per jaar) is nog steeds één van de grootste problemen waar de Braziliaanse regering mee te kampen heeft. Deze sterke bevolkingsgroei heeft onder andere te maken met het hoge geboortecijfer in vergelijking met het sterftecijfer, respectievelijk 18,45 tegen 9,34 per 1.000 inwoners. De gemiddelde levensverwachting is in Brazilië lager dan in Europa, zo is de gemiddelde levensverwachting voor vrouwen in Brazilië 69 jaar en voor mannen 64 jaar.

Locatie

Populatie

São Paulo-staat

37.000.000

São Paulo-metropool

18.000.000

São Paulo-stad

10.000.000

Rio de Janeiro, RJ

7.000.000

Salvador, BA

2.500.000

Belo Horizonte, MG

2.200.000

Brasilia, DF

2.000.000

Curitiba, PR

1.600.000

Guaralhos, SP

1.200.000

Campinas, SP

1.000.000


.

De Braziliaanse cultuur

naar menu landeninfo landeninfo
Maak kennis met de Braziliaanse cultuur

Bestel 'n vliegticket, hotelkamer en nog veel meer via Travelmarker

Zoek een voordelige
naar menu tipsvliegticket
naar menu tipslastminute
naar menu tipsreisverzekering

naar menu tipshotelkamer
naar menu tipsvakantiehuisje
naar menu tipscamping
naar menu tipsreisgidsen
naar menu tipsgolfreis naar menu tipscruise
naar menu tipshuurauto naar menu tipstreinreis
Doe het zelf met TMreizen !
naar beginpagina landeninfonaar beginpagina land
 klimaat
 geografie
 flora
 fauna
 geschiedenis
 bevolking
 cultuur
 evenementen
 taal
 transport
 accommodatie
 culinair
 communicatie

 lastminutes
 groepsreizen

 activiteiten
 praktische tips
 bezienswaardigheden
klik hier om naar een ander land te gaan
   

                  

© 2019 www.travelmarker.nl