gedetailleerde informatie over diverse landen waar is de camping, wat kost deze kamer, hoe ruil ik een woning en nog veel meer..... alles over vluchten, vliegvelden, auto's, campers, motoren, treinen, metro's, bus- en bootreizen zoek een groepsreis, een cruise of een vlucht met hotel uitgebreide info en tips voor een actieve  vakantie ! tips over bagage, geld, reisdocumenten, gezondheid en nog veel meer ! zoek een nieuwsgroep, reisgenoot, reisverslag, fotoreportage, reisgids of landkaart !
Travelmarker Homepage

BraziliŽ - Amazone

reis terug  

Amazone

boottocht over de AmazoneDe Amazone, het grootste regenwoud op aarde, is misschien wel het bekendste gebied van Brazilië. Het Amazone regenwoud beslaat meer dan 40% van het totale landoppervlak van Brazilië en is het leefgebied van onder andere meer dan 1800 soorten vogels en 250 soorten zoogdieren. Daarnaast is het Amazone regenwoud verantwoordelijk voor 50 procent van de totale zuurstofproduktie in de wereld. Het is een paradijs voor wetenschappers, fotografen en vissers.

vissen in de AmazoneDe Amazone rivier en zijn zij-rivieren bezitten meer dan 20 procent van het totale zoetwater aanbod ter wereld. Van de 20 grootste rivieren ter wereld lopen er 10 in het Amazone bassin. De Amazone rivier zelf is meer dan 6500 kilometer lang, waarvan ongeveer 3600 kilometer door Brazilië loopt. Op zich niet verrassend dat de meeste aanvoerroutes via de rivieren lopen en boten het belangrijkste vervoersmiddel zijn.

Lees meer over de flora en fauna van de Amazone

.

Bestel 'n vliegticket, hotelkamer en nog veel meer via Travelmarker

Zoek een voordelige
naar menu tipsvliegticket
naar menu tipslastminute
naar menu tipsreisverzekering

naar menu tipshotelkamer
naar menu tipsvakantiehuisje
naar menu tipscamping
naar menu tipsreisgidsen
naar menu tipsgolfreis naar menu tipscruise
naar menu tipshuurauto naar menu tipstreinreis
Doe het zelf met TMreizen !
naar beginpagina landeninfonaar beginpagina land
 klimaat
 geografie
 flora
 fauna
 geschiedenis
 bevolking
 cultuur
 evenementen
 taal
 transport
 accommodatie
 culinair
 communicatie

 lastminutes
 groepsreizen

 activiteiten
 praktische tips
 bezienswaardigheden
klik hier om naar een ander land te gaan


   

                  

© 2019 www.travelmarker.nl