gedetailleerde informatie over diverse landen waar is de camping, wat kost deze kamer, hoe ruil ik een woning en nog veel meer..... alles over vluchten, vliegvelden, auto's, campers, motoren, treinen, metro's, bus- en bootreizen zoek een groepsreis, een cruise of een vlucht met hotel uitgebreide info en tips voor een actieve  vakantie ! tips over bagage, geld, reisdocumenten, gezondheid en nog veel meer ! zoek een nieuwsgroep, reisgenoot, reisverslag, fotoreportage, reisgids of landkaart !
Travelmarker Homepage

BraziliŽ - Bonito & Bodoquena

reis terug  

Bonito & Bodoquena

toekan © Travelmarker ReizenBonito en Bodoquena zijn twee plaatsen waar de natuur puur en onaangetast is. Het is daarom ook het centrum van het ecotoerisme in Brazilië. De plek waar Bonito en Bodoquena liggen, was 550 miljoen jaar geleden nog een zee.

Bonito en Bodoquena, met zijn nationale park, zijn de meest fascinerende water-recreatie gebieden ter wereld. Het zijn twee paradijsjes gelegen ten zuiden van de Pantanal. Hier liggen meer dan 80 grotten, honderden watervallen, meren en riviertjes met kristalhelder water. Er leven een eindeloos aantal soorten vis en andere soorten dieren. Eén van de meest uitgeoefende activiteiten is het snorkelen/duiken in de riviertjes, waar je letterlijk oog in oog kom te staan met verschillende prachtige soorten vis in een onderwaterwereld die adembenemend te noemen is. Snorkelen, duiken, light-rafting, abseiling, paardrijden, caving, mountainbiking en trekkings zijn een aantal van de activiteiten die hier mogelijk zijn.

De meest bekende attractie van Bonito en Bodoquena is misschien wel de Gruta do Lago Azul (Blue Lake Cave). Dit is een grot met een prachtig blauw gekleurd meer, die je na een afdeling van 100 meter kunt bereiken. Wanneer in de ochtend de zonnestralen het water raken, geeft dit een intens blauwe kleur aan het ruim 70 meter diepe meer. Het plafond en bodem van de grot zijn bedekt met geologische formaties in allerlei vormen en maten.

Ook een bezoek aan de Nascente do Rio Sucurí is zeker de moeite waard. De Sucurí is een kristalheldere rivier, met veel verschillende soorten tropische vissen en een fantastische onderwater-vegetatie. Je kunt hierr 2 km lang stroomafwaarts snorkelen, waarbij je de vissen en de vegetatie van heel dichtbij kunt zien.

.

Bestel 'n vliegticket, hotelkamer en nog veel meer via Travelmarker

Zoek een voordelige
naar menu tipsvliegticket
naar menu tipslastminute
naar menu tipsreisverzekering

naar menu tipshotelkamer
naar menu tipsvakantiehuisje
naar menu tipscamping
naar menu tipsreisgidsen
naar menu tipsgolfreis naar menu tipscruise
naar menu tipshuurauto naar menu tipstreinreis
Doe het zelf met TMreizen !
naar beginpagina landeninfonaar beginpagina land
 klimaat
 geografie
 flora
 fauna
 geschiedenis
 bevolking
 cultuur
 evenementen
 taal
 transport
 accommodatie
 culinair
 communicatie

 lastminutes
 groepsreizen

 activiteiten
 praktische tips
 bezienswaardigheden
klik hier om naar een ander land te gaan


   

                  

© 2019 www.travelmarker.nl