gedetailleerde informatie over diverse landen waar is de camping, wat kost deze kamer, hoe ruil ik een woning en nog veel meer..... alles over vluchten, vliegvelden, auto's, campers, motoren, treinen, metro's, bus- en bootreizen zoek een groepsreis, een cruise of een vlucht met hotel uitgebreide info en tips voor een actieve  vakantie ! tips over bagage, geld, reisdocumenten, gezondheid en nog veel meer ! zoek een nieuwsgroep, reisgenoot, reisverslag, fotoreportage, reisgids of landkaart !
Travelmarker Homepage

BraziliŽ - Chapada dos Guimarães

reis terug  

Chapada dos Guimarães

natuur van Brazilië © Travelmarker Reizen
Chapada dos Guimarães is gelegen in de staat Mato Grosso op 64 kilometer afstand van Cuiabá, de hoofdstad van de staat. Het ligt daarnaast op de grens tussen het Paraguay en Amazone rivier basin, en heeft hierdoor een uniek ecosysteem, met onder andere honderden verschillende soorten vogels. Het Nationale Park is gelegen op een hoogvlakte die 800 meter hoger ligt dan de zuidelijk gelegen Pantanal. Deze hoogvlakte was miljoenen jaren geleden de bodem van een binnenzee. Hierdoor is het nog steeds mogelijk om fossielen op deze plek te vinden.

Ooit werd aangenomen dat Chapada dos Guimarães een ontmoetingsplaats was voor UFOís, maar dit is nooit wetenschappelijk bewezen. Mocht er buitenaards leven bestaan dan zou Chapada dos Guimarães zeker één van de eerste bestemmingen zijn. Het ruige landschap bestaat uit wouden, velden en open vlaktes met enorme watervallen, rotsformaties en rotswanden die gedurende miljoenen jaren gevormd zijn door wind en regen. Wandelen door dit landschap geeft een onbeschrijfelijk gevoel dat je niet snel zal vergeten.

Bijzondere attracties van Chapada dos Guimarães zijn de Viu de Noiva (bruidsluier), een spectaculaire 66 meter hoge waterval, en Morro de Jeronimo, het hoogste punt van Chapada dos Guimarães. Vanaf de Mirante, waar het geografische centrum van Zuid-Amerika ligt, heb je een fantastisch uitzicht op een met dichte vegetatie bedekte kloof en indrukwekkende rotsformaties.

.

Bestel 'n vliegticket, hotelkamer en nog veel meer via Travelmarker

Zoek een voordelige
naar menu tipsvliegticket
naar menu tipslastminute
naar menu tipsreisverzekering

naar menu tipshotelkamer
naar menu tipsvakantiehuisje
naar menu tipscamping
naar menu tipsreisgidsen
naar menu tipsgolfreis naar menu tipscruise
naar menu tipshuurauto naar menu tipstreinreis
Doe het zelf met TMreizen !
naar beginpagina landeninfonaar beginpagina land
 klimaat
 geografie
 flora
 fauna
 geschiedenis
 bevolking
 cultuur
 evenementen
 taal
 transport
 accommodatie
 culinair
 communicatie

 lastminutes
 groepsreizen

 activiteiten
 praktische tips
 bezienswaardigheden
klik hier om naar een ander land te gaan


   

                  

© 2019 www.travelmarker.nl