gedetailleerde informatie over diverse landen waar is de camping, wat kost deze kamer, hoe ruil ik een woning en nog veel meer..... alles over vluchten, vliegvelden, auto's, campers, motoren, treinen, metro's, bus- en bootreizen zoek een groepsreis, een cruise of een vlucht met hotel uitgebreide info en tips voor een actieve  vakantie ! tips over bagage, geld, reisdocumenten, gezondheid en nog veel meer ! zoek een nieuwsgroep, reisgenoot, reisverslag, fotoreportage, reisgids of landkaart !
Travelmarker Homepage

BraziliŽ - Curitiba

reis terug  

Curitiba

Universiteit van Curitiba © Travelmarker ReizenCuritiba, de hoofdstad van de staat Paraná, is één van de schoonste steden van Zuid-Amerika. De stad werd gesticht op 29 maart 1693, maar groeide sinds 1940, toen de stad nog maar 140.000 inwoners telde, ontzettend snel tot 1.5 miljoen inwoners tegenwoordig.

De meeste inwoners van Curitiba stammen af van Italiaanse, Duitse en Poolse immigranten. Ondanks deze snelle groei zijn de meeste historische gebouwen bewaard gebleven.

In het historische centrum van Curitiba liggen vijf monumentale gebouwen, o.a. het Iguaçu Paleis, wat het hoofdkwartier is van de staats- en stedelijke overheid, het commerciële centrum in de drukke Rua 15 de Novembro en het meest populaire park, Passeio Público. Verder kun je hier verschillende museaís en kerken bezoeken.

curitiba © Travelmarker ReizenDe grootste attractie in de omgeving van Curitiba is de treinrit van Curitiba naar Morretes. Gedurende deze treinrit, die door een adembenemend berglandschap voert, passeer je 13 tunnels en tientallen bruggen. Dit is zonder twijfel de meest spectaculaire treinrit in heel Brazilië.

 

 

 


Hotels in Curitiba

Via trivago kun je hotels in Curitiba van ruim 200 boekingssites direct op prijs vergelijken en zo flink besparen op jouw hotelkosten!
.

Bestel 'n vliegticket, hotelkamer en nog veel meer via Travelmarker

Zoek een voordelige
naar menu tipsvliegticket
naar menu tipslastminute
naar menu tipsreisverzekering

naar menu tipshotelkamer
naar menu tipsvakantiehuisje
naar menu tipscamping
naar menu tipsreisgidsen
naar menu tipsgolfreis naar menu tipscruise
naar menu tipshuurauto naar menu tipstreinreis
Doe het zelf met TMreizen !
naar beginpagina landeninfonaar beginpagina land
 klimaat
 geografie
 flora
 fauna
 geschiedenis
 bevolking
 cultuur
 evenementen
 taal
 transport
 accommodatie
 culinair
 communicatie

 lastminutes
 groepsreizen

 activiteiten
 praktische tips
 bezienswaardigheden
klik hier om naar een ander land te gaan


   

                  

© 2019 www.travelmarker.nl