gedetailleerde informatie over diverse landen waar is de camping, wat kost deze kamer, hoe ruil ik een woning en nog veel meer..... alles over vluchten, vliegvelden, auto's, campers, motoren, treinen, metro's, bus- en bootreizen zoek een groepsreis, een cruise of een vlucht met hotel uitgebreide info en tips voor een actieve  vakantie ! tips over bagage, geld, reisdocumenten, gezondheid en nog veel meer ! zoek een nieuwsgroep, reisgenoot, reisverslag, fotoreportage, reisgids of landkaart !
Travelmarker Homepage

BraziliŽ - Fortaleza

reis terug  

Fortaleza

fortaleza by night © Travelmarker ReizenFortaleza is met 2 miljoen inwoners de op vijf na grootste stad van Brazilië en de hoofdstad van de staat Ceará. Het is één van de voornaamste vishavens en commerciële centra in het noorden van Brazilië.

Geschiedenis van Fortaleza

In 1612 vestigden de eerste kolonisten zich in dit gebied. Sinds die tijd is er veel strijd geleverd. In 1635 pakten de Nederlanders de macht, de Tabajara Indianen namen vlak hierna de macht over, maar deze werd op zijn beurt in 1639 opnieuw overgenomen door de Nederlanders. De Nederlanders bouwden een fort ter bescherming, maar dit werd in 1654 veroverd door de Portugezen. Een stad vormde zich om het fort heen en kreeg de naam Fortaleza de NS da Assumção (fort van onze vrouwe van assumptie). Toch duurde het lange tijd voordat dit gebied echt gekoloniseerd kon worden, vanwege de hevige strijd die geleverd werd met de indianen.

Huidig Fortaleza

Tegenwoordig is Fortaleza een levendige metropool met een klein historisch gedeelte. Een stad met fantastische stranden, vele hotels, restaurants en bars. Tevens vind je hier een grote collectie aan lokale handwerken zoals kleding, hangmatten, beeldhouwwerken en harnassen. Fortaleza heeft een 25 kilometer lang strand, met onder andere de populaire Praia de Iracema, Cumbuco, Iparana en Praia do Futuro stranden. Overige attracties zijn Parque Ecológico (ecologisch park), het voornaamste recreatie park en het hierboven genoemde fort, Fortaleza Nossa Senhora da Assunçãu.

Hotels in Fortaleza

Via trivago kun je hotels in Fortaleza van ruim 200 boekingssites direct op prijs vergelijken en zo flink besparen op jouw hotelkosten!

De omgeving van Fortaleza

Cumbuco

Cumbuco, een klein vissersdorp, ligt op 25 kilometer van het internationale vliegveld van Fortaleza. Het is de laatste tijd steeds minder een vissersdorp en steeds meer een populaire toeristische bestemming aan het worden, voor zowel binnenlandse als buitenlandse toeristen. Cumbuco beschikt namelijk over een mooi en rustig strand. Het kleine en gezellige centrum van Combuco is zoals vele Braziliaanse centra gebouwd rondom een pleintje (prazinha), waarop zich de visafslag, een kerk en natuurlijk een voetbalveldje bevinden. Het centrum is direct aan het strand gelegen. Op dit strand, wat gesierd wordt door vele tropische palmbomen, zijn een tiental strandtenten (barraca's) gesitueerd. Na zonsondergang blijven er een paar barraca's geopend, en gaan tevens de restaurants en bars open. De plaatselijke bevolking verzamelt zich dan op en rond het pleintje, wat geldt als de sociale ontmoetingsplaats voor eenieder hier.

.

Bestel 'n vliegticket, hotelkamer en nog veel meer via Travelmarker

Zoek een voordelige
naar menu tipsvliegticket
naar menu tipslastminute
naar menu tipsreisverzekering

naar menu tipshotelkamer
naar menu tipsvakantiehuisje
naar menu tipscamping
naar menu tipsreisgidsen
naar menu tipsgolfreis naar menu tipscruise
naar menu tipshuurauto naar menu tipstreinreis
Doe het zelf met TMreizen !
naar beginpagina landeninfonaar beginpagina land
 klimaat
 geografie
 flora
 fauna
 geschiedenis
 bevolking
 cultuur
 evenementen
 taal
 transport
 accommodatie
 culinair
 communicatie

 lastminutes
 groepsreizen

 activiteiten
 praktische tips
 bezienswaardigheden
klik hier om naar een ander land te gaan
   

                  

© 2019 www.travelmarker.nl