gedetailleerde informatie over diverse landen waar is de camping, wat kost deze kamer, hoe ruil ik een woning en nog veel meer..... alles over vluchten, vliegvelden, auto's, campers, motoren, treinen, metro's, bus- en bootreizen zoek een groepsreis, een cruise of een vlucht met hotel uitgebreide info en tips voor een actieve  vakantie ! tips over bagage, geld, reisdocumenten, gezondheid en nog veel meer ! zoek een nieuwsgroep, reisgenoot, reisverslag, fotoreportage, reisgids of landkaart !
Travelmarker Homepage

BraziliŽ - Foz do Iguaçu

reis terug  

Foz do Iguaçu

Foz do Iguacu © Travelmarker ReizenGeen woorden kunnen het schouwspel van de Iguaçu watervallen beschrijven. Deze watervallen moet gezien en gehoord zijn.
Foz do Iguaçu is een voorname bestemming op het gebied van eco-toerisme. Het is één van de meest populaire toeristische bestemmingen en de derde meest bezochte bestemming in Brazilië.

watervallen van Iguacu © Travelmarker ReizenFoz do Iguaçu ligt op de grens van Brazilië en Argentinië en vlakbij het drielandenpunt van Brazilië - Argentinië en Paraguay. Hier stort de Iguaçu-rivier zich in maar liefst 275 watervallen in de Paraná-rivier. De watervallen van Foz do Iguaçu strekken zich over een afstand van 3 kilometer uit langs de grens met Argentinië en Paraguay. Met een gemiddelde hoogte van 80 meter zijn de Iguaçu watervallen breder dan de Victoria watervallen, hoger dan de Niagara watervallen, en zonder twijfel de een van de mooiste watervallen van de wereld.
Tussen al deze watervallen liggen ontelbare kleine eilandjes. Het weelderig groene nationale park waarin Foz do Iguaçu ligt, voegt nog een extra dimensie toe aan dit machtige schouwspel. Het geheel valt onder de wereld-erfgoedlijst van de UNESCO.

iguacu © Travelmarker ReizenDe Braziliaanse kant van de Foz do Iguaçu watervallen is het beste 's morgens te bezoeken omdat de lichtval op het water dan het mooist is. Als de zon verschijnt, zie je langs de watervallen overal regenbogen verschijnen. Voor wat meer avontuur kan je met een speedboot onderlangs de Foz do Iguaçu watervallen varen. Reken op een nat pak !

Naast de indrukwekkende Iguacu watervallen moet je de Itaipu dam ook zeker gezien hebben. Itaipu is met 8 km lengte en 224m hoogte het grootste hydro-electrische bouwwerk ter wereld en produceert 80% van de totale geconsumeerde electriciteit in Paraguay en 25% van de totale geconsumeerde electriciteit van Brazilië.

Tenslotte is er Parque das Aves, een vogelpark bij Foz do Iguaçu, waar je meer dan 800 soorten inheemse en uitheemse vogels kunt bewonderen, vaak in hun natuurlijke omgeving.

Hotels in Foz do Iguaçu

Via trivago kun je hotels in Foz do Iguacu van ruim 200 boekingssites direct op prijs vergelijken en zo flink besparen op jouw hotelkosten!
.

Bestel 'n vliegticket, hotelkamer en nog veel meer via Travelmarker

Zoek een voordelige
naar menu tipsvliegticket
naar menu tipslastminute
naar menu tipsreisverzekering

naar menu tipshotelkamer
naar menu tipsvakantiehuisje
naar menu tipscamping
naar menu tipsreisgidsen
naar menu tipsgolfreis naar menu tipscruise
naar menu tipshuurauto naar menu tipstreinreis
Doe het zelf met TMreizen !
naar beginpagina landeninfonaar beginpagina land
 klimaat
 geografie
 flora
 fauna
 geschiedenis
 bevolking
 cultuur
 evenementen
 taal
 transport
 accommodatie
 culinair
 communicatie

 lastminutes
 groepsreizen

 activiteiten
 praktische tips
 bezienswaardigheden
klik hier om naar een ander land te gaan
   

                  

© 2019 www.travelmarker.nl