gedetailleerde informatie over diverse landen waar is de camping, wat kost deze kamer, hoe ruil ik een woning en nog veel meer..... alles over vluchten, vliegvelden, auto's, campers, motoren, treinen, metro's, bus- en bootreizen zoek een groepsreis, een cruise of een vlucht met hotel uitgebreide info en tips voor een actieve  vakantie ! tips over bagage, geld, reisdocumenten, gezondheid en nog veel meer ! zoek een nieuwsgroep, reisgenoot, reisverslag, fotoreportage, reisgids of landkaart !
Travelmarker Homepage

BraziliŽ - Natal

reis terug  

Natal

Natal is gelegen op een schiereiland tussen de Potengi Rivier en de Atlantische Oceaan en is de hoofdstad van de staat Rio Grande do Norte. Natal is Portugees voor Kerstmis. Vanwege het grote aantal zonneuren per jaar wordt Natal ook wel 'Stad van de Zon' genoemd. Tegenwoordig is Natal één van de meest bezochte strandbestemmingen in het noordoosten van Brazilië.

De geschiedenis van Natal

Vanaf 1534 tot 1633 was dit gebied, ondanks een korte Franse periode, in handen van de Portugezen. Ze bouwden het Forte dos Reis Magos om zich te wapenen tegen de aanvallen van de Fransen. In 1633 werd het fort veroverd door de Nederlanders, die het fort herbouwden. Het stervormige uiterlijk van het fort werd echter behouden. Na de Nederlandse periode, werd het fort opnieuw door de Portugezen ingenomen. Natal groeide om het fort heen. Het bleef een klein en onbelangrijk stadje tot aan de Tweede Wereldoorlog, toen de VS Natal gebruikte als militaire basis om aanvallen voor te bereiden op Noord-Afrika.

Huidig Natal

Natal is tegenwoordig een stad met 800.000 inwoners. Het centrum van Natal heeft smalle steegjes en zandpaden die naar zee aflopen. In en rondom Natal zijn niet veel historische of culturele attracties te vinden. Je kunt echter wel nog steeds een bezoek brengen aan het bovengenoemde fort, Forte dos Reis Magos. Verder zijn het Paleis van Cultuur, het instituut voor Historie en Geografie, het Paleis van Governo en het fraaie pand van het Centro de Turisme met zijn tientallen winkeltjes het bezichtigen waard.
De grootste attractie van Natal is echter de kust met zijn prachtige stranden en kleine vissersdorpjes. De meest bekende stranden in de buurt van Natal zijn Genipabu en Cotovelo. De Via Costeira is de her en der wat verlopen boulevard langs het tien km lange strand van Natal zelf. Het strand is opgedeeld in Praia do Porte, Praia do Pinta, Praia de Ponta Negra en Praia dos Artistas. Het laatste strand is met zijn vele restaurants, bars en disco's het levendigst.

Hotels in Natal

Via trivago kun je de prijzen van hotels in Natal van ruim 200 boekingssites direct vergelijken en zo flink besparen op jouw hotelkosten!

.

Bestel 'n vliegticket, hotelkamer en nog veel meer via Travelmarker

Zoek een voordelige
naar menu tipsvliegticket
naar menu tipslastminute
naar menu tipsreisverzekering

naar menu tipshotelkamer
naar menu tipsvakantiehuisje
naar menu tipscamping
naar menu tipsreisgidsen
naar menu tipsgolfreis naar menu tipscruise
naar menu tipshuurauto naar menu tipstreinreis
Doe het zelf met TMreizen !
naar beginpagina landeninfonaar beginpagina land
 klimaat
 geografie
 flora
 fauna
 geschiedenis
 bevolking
 cultuur
 evenementen
 taal
 transport
 accommodatie
 culinair
 communicatie

 lastminutes
 groepsreizen

 activiteiten
 praktische tips
 bezienswaardigheden
klik hier om naar een ander land te gaan
   

                  

© 2019 www.travelmarker.nl