gedetailleerde informatie over diverse landen waar is de camping, wat kost deze kamer, hoe ruil ik een woning en nog veel meer..... alles over vluchten, vliegvelden, auto's, campers, motoren, treinen, metro's, bus- en bootreizen zoek een groepsreis, een cruise of een vlucht met hotel uitgebreide info en tips voor een actieve  vakantie ! tips over bagage, geld, reisdocumenten, gezondheid en nog veel meer ! zoek een nieuwsgroep, reisgenoot, reisverslag, fotoreportage, reisgids of landkaart !
Travelmarker Homepage

BraziliŽ - Olinda

reis terug  

Olinda

De geschiedenis van Olinda

Olinda is één van de grootste en best bewaard gebleven koloniale steden in Brazilië. De stad werd gesticht in 1537 en was tot 1630 de hoofdstad van de staat Pernambuco. Gedurende de Nederlandse periode werd Recife de nieuwe hoofdstad van de staat, hetgeen Olinda beschermde tegen een snelle groei en modernisering. Olinda is sinds 1982 onder de protectie van de UNESCO en het historische centrum van de stad is compleet gerenoveerd.

Olinda nu

De prachtige historische stad Olinda ligt boven op een heuvel, met uitzicht op het naast gelegen Recife en de Atlantische Oceaan. Het centrum van Olinda is één groot museum van smalle geplaveide straatjes met huizen en kerken daterend uit de 16e en 17e eeuw. Olinda is niet erg groot en daardoor makkelijk per voet te Ďontdekkení. Het is het cultureel centrum van de staat, waar vele kunstenaars zich gevestigd hebben. Naast de de vele koloniale kerken is er een museum, Museo de Arte Contemperorânea, bekend om zijn permanente en tijdelijke tentoonstellingen. Dit museum is gevestigd in een voormalige gevangenis uit de 18e eeuw, die gebruikt werd door de katholieken tijdens de inquisitie.
Naast de vele historische bezienswaardigheden kun je natuurlijk ook gewoon lekker relaxen op één van de vele stranden bij Olinda.

.

Bestel 'n vliegticket, hotelkamer en nog veel meer via Travelmarker

Zoek een voordelige
naar menu tipsvliegticket
naar menu tipslastminute
naar menu tipsreisverzekering

naar menu tipshotelkamer
naar menu tipsvakantiehuisje
naar menu tipscamping
naar menu tipsreisgidsen
naar menu tipsgolfreis naar menu tipscruise
naar menu tipshuurauto naar menu tipstreinreis
Doe het zelf met TMreizen !
naar beginpagina landeninfonaar beginpagina land
 klimaat
 geografie
 flora
 fauna
 geschiedenis
 bevolking
 cultuur
 evenementen
 taal
 transport
 accommodatie
 culinair
 communicatie

 lastminutes
 groepsreizen

 activiteiten
 praktische tips
 bezienswaardigheden
klik hier om naar een ander land te gaan


   

              

© 2019 www.travelmarker.nl