gedetailleerde informatie over diverse landen waar is de camping, wat kost deze kamer, hoe ruil ik een woning en nog veel meer..... alles over vluchten, vliegvelden, auto's, campers, motoren, treinen, metro's, bus- en bootreizen zoek een groepsreis, een cruise of een vlucht met hotel uitgebreide info en tips voor een actieve  vakantie ! tips over bagage, geld, reisdocumenten, gezondheid en nog veel meer ! zoek een nieuwsgroep, reisgenoot, reisverslag, fotoreportage, reisgids of landkaart !
Travelmarker Homepage

BraziliŽ - Ouro Preto

reis terug  

Ouro Preto

Ouro Preto - Minas Gerais © Travelmarker ReizenGeschiedenis

De stad Ouro Preto (zwart goud) werd gesticht in 1698. De plaats groeide zeer snel nadat er goud werd gevonden in de omgeving. Ouro Preto dankt haar naam aan het zwartkleurige soort goud dat hier gevonden werd. De goudkoorts trok vele mensen aan en Ouro Preto werd binnen een tijdsbestek van 50 jaar de grootste stad van Brazilië, met meer dan 110.000 inwoners. In de 18e eeuw werd er meer dan 500.000 kilo goud gedolven in de mijnen die rond Ouro Preto lagen. Het zware werk werd in die tijd gedaan door slaven.
Als een resultaat van de verworven rijkdom, werden er vele, met goud versierde, kerken gebouwd in Ouro Preto. De koloniale barokke architectuur was heel erg populair gedurende deze tijd. De kunstenaar Aleijadinho, die zwaar gehandicapte handen had, versierde vele kerken met goud, en wordt tegenwoordig gezien als één van de grootste Braziliaanse kunstenaars.

Aan het eind van de 18e eeuw slinkte de hoeveelheid gedolven goud zeer snel en zo ook de bevolking van Ouro Preto . Deze leegloop beschermde de stad tegen modernisering, waardoor de unieke architectuur van de oude huizen en de vele kerken behouden is gebleven. Sinds 1933 is Ouro Preto een nationaal monument en sinds 1981 staat Ouro Preto op de Wereld Erfgoed Lijst van de UNESCO.

Huidig Ouro Preto

Het is een genot om te wandelen door de nauwe straatjes met zijn vele fonteinen en/of een bezoek te brengen aan één van de vele kerken van Ouro Preto. Daarnaast moet je zeker ook een wandeling maken door de prachtige omgeving van Ouro Preto, waar je op verschillende plaatsen een prachtig uitzicht hebt over de stad. Tenslotte is het natuurlijk ook mogelijk om vanuit Ouro Preto een bezoek te brengen aan één van de goudmijnen.

.

Bestel 'n vliegticket, hotelkamer en nog veel meer via Travelmarker

Zoek een voordelige
naar menu tipsvliegticket
naar menu tipslastminute
naar menu tipsreisverzekering

naar menu tipshotelkamer
naar menu tipsvakantiehuisje
naar menu tipscamping
naar menu tipsreisgidsen
naar menu tipsgolfreis naar menu tipscruise
naar menu tipshuurauto naar menu tipstreinreis
Doe het zelf met TMreizen !
naar beginpagina landeninfonaar beginpagina land
 klimaat
 geografie
 flora
 fauna
 geschiedenis
 bevolking
 cultuur
 evenementen
 taal
 transport
 accommodatie
 culinair
 communicatie

 lastminutes
 groepsreizen

 activiteiten
 praktische tips
 bezienswaardigheden
klik hier om naar een ander land te gaan
   

                  

© 2019 www.travelmarker.nl