gedetailleerde informatie over diverse landen waar is de camping, wat kost deze kamer, hoe ruil ik een woning en nog veel meer..... alles over vluchten, vliegvelden, auto's, campers, motoren, treinen, metro's, bus- en bootreizen zoek een groepsreis, een cruise of een vlucht met hotel uitgebreide info en tips voor een actieve  vakantie ! tips over bagage, geld, reisdocumenten, gezondheid en nog veel meer ! zoek een nieuwsgroep, reisgenoot, reisverslag, fotoreportage, reisgids of landkaart !
Travelmarker Homepage

BraziliŽ - Pantanal

reis terug  

De Pantanal

salvador © Travelmarker ReizenHet bijzondere natuurgebied van de Pantanal kun je te voet, per kano of te paard verkennen. De Pantanal is een enorm groot, vrijwel vlak gebied dat een overblijfsel is van een miljoenen jaren oude binnenzee. De Pantanal is een zogenaamd 'wetland' gebied en bijna zes maal zo groot als Nederland.

Tijdens de regentijd (oktober - maart) treden de rivieren buiten hun oevers en onstaat een gigantisch moerasachtig landschap (Pantano = moeras), waar de iets hoger gelegen stukken als eilandjes bovenuit steken. In de droge tijd trekt het water zich grotendeels terug en blijven vele meertjes en modderpoelen in de Pantanal over.

Deze jaarlijks terugkerende seizoenen creëerden unieke ecosystemen. Het landschap bestaat uit afwisselend grasland en bos, waar een ongelooflijk rijk dierenleven is ontstaan. Het in overvloed aanwezige water trekt veel dieren aan.De Pantanal heeft zelfs de hoogste concentratie wild van heel Amerika. In de Pantanal zijn de dieren  veel makkelijker te observeren dan in het dichte regenwoud van de Amazone.

Het in overvloed aanwezige zoetwater trekt veel dierenleven aan. Meer dan 650 vogelsoorten, 80 soorten zoogdieren, 50 reptielsoorten en 250 vissoorten en er worden nog regelmatig nieuwe diersoorten ontdekt.

Vogels die je eventueel zult zien zijn ibissen, papegaaien, reigers, aalscholvers, ijsvogels, jabiru's (reusachtige ooievaars), lepelaars, haviken en wouwen. Naast de vele kaaimannen zie je verder meestal capibara's ('s wereld grootste knaagdier), miereneters, otters, en apen in de Pantanal. Met wat geluk zie je zwijnen, herten, gordeldieren, tapirs, anaconda's en misschien zelfs een jaguar! In het water wemelt het van de vraatzuchtige piranha's. Prachtige nevelwouden met een rijkdom aan orchidee- en bromeliasoorten zijn te vinden in hogere gedeeltes van het centrale plateau van de Pantanal.

Hotels in de Pantanal

Via trivago kun je de prijzen van hotels in de Pantanal van ruim 200 boekingssites direct vergelijken en zo flink besparen op jouw hotelkosten!
.

Bestel 'n vliegticket, hotelkamer en nog veel meer via Travelmarker

Zoek een voordelige
naar menu tipsvliegticket
naar menu tipslastminute
naar menu tipsreisverzekering

naar menu tipshotelkamer
naar menu tipsvakantiehuisje
naar menu tipscamping
naar menu tipsreisgidsen
naar menu tipsgolfreis naar menu tipscruise
naar menu tipshuurauto naar menu tipstreinreis
Doe het zelf met TMreizen !
naar beginpagina landeninfonaar beginpagina land
 klimaat
 geografie
 flora
 fauna
 geschiedenis
 bevolking
 cultuur
 evenementen
 taal
 transport
 accommodatie
 culinair
 communicatie

 lastminutes
 groepsreizen

 activiteiten
 praktische tips
 bezienswaardigheden
klik hier om naar een ander land te gaan


boek een individuele rondreis bij TMreizen

   

                  

© 2019 www.travelmarker.nl