gedetailleerde informatie over diverse landen waar is de camping, wat kost deze kamer, hoe ruil ik een woning en nog veel meer..... alles over vluchten, vliegvelden, auto's, campers, motoren, treinen, metro's, bus- en bootreizen zoek een groepsreis, een cruise of een vlucht met hotel uitgebreide info en tips voor een actieve  vakantie ! tips over bagage, geld, reisdocumenten, gezondheid en nog veel meer ! zoek een nieuwsgroep, reisgenoot, reisverslag, fotoreportage, reisgids of landkaart !
Travelmarker Homepage

BraziliŽ - Porto Alegre

reis terug  

Porto Alegre

Porto Alegre is de hoofdstad van de staat Rio Grande do Sul en ligt aan de oostelijke oever van de Guaiba Rivier op het punt waar de rivier het enorme Lagoa dos Patos Meer instroomt. Dit meer geeft Porto Alegre een zoetwaterhaven. De stad heeft 1,3 miljoen inwoners, waarmee het de 6e grootste stad van Brazilië is.

De geschiedenis van Porto Alegre

Porto Alegre is in 1755 gesticht door de Portugezen om de Spanjaarden buiten de deur te houden. De stad begon pas in 20e eeuw flink te groeien toen vele Duitse en Italiaanse immigranten zich er vestigden.

Huidig Porto Alegre

Porto Alegre is zeer geïndustraliseerd en het grootste commerciële centrum ten zuiden van São Paulo. Het is echter toch een prettige stad om te bezoeken. Porto Alegre heeft een aantal interessante musea, zoals het Museu Histórico Júlio de Castilhos met interessante stukken over de geschiedenis van de staat, en het Museu de Arte do Rio Grande do Sul met een expositie van kunst-stukken gemaakt door gaúcho kunstenaars.


De omgeving van Porto Alegre

De grootste attractie van Porto Alegre is buiten de stad te vinden. Na een schitterende rit door de bergen bereik je de bergsteden Gramado en Canela, gesticht door Duitse immigranten in 1824. Rond 1870 vestigden ook Italiaanse immigranten zich in dit gebied. Deze twee steden lijken veel op de bergdorpjes die je in de Alpen vind, en zijn erg populair bij de mensen die aan het drukke stadsleven van Porto Alegre willen ontsnappen.

.

Bestel 'n vliegticket, hotelkamer en nog veel meer via Travelmarker

Zoek een voordelige
naar menu tipsvliegticket
naar menu tipslastminute
naar menu tipsreisverzekering

naar menu tipshotelkamer
naar menu tipsvakantiehuisje
naar menu tipscamping
naar menu tipsreisgidsen
naar menu tipsgolfreis naar menu tipscruise
naar menu tipshuurauto naar menu tipstreinreis
Doe het zelf met TMreizen !
naar beginpagina landeninfonaar beginpagina land
 klimaat
 geografie
 flora
 fauna
 geschiedenis
 bevolking
 cultuur
 evenementen
 taal
 transport
 accommodatie
 culinair
 communicatie

 lastminutes
 groepsreizen

 activiteiten
 praktische tips
 bezienswaardigheden
klik hier om naar een ander land te gaan
   

                  

© 2019 www.travelmarker.nl