gedetailleerde informatie over diverse landen waar is de camping, wat kost deze kamer, hoe ruil ik een woning en nog veel meer..... alles over vluchten, vliegvelden, auto's, campers, motoren, treinen, metro's, bus- en bootreizen zoek een groepsreis, een cruise of een vlucht met hotel uitgebreide info en tips voor een actieve  vakantie ! tips over bagage, geld, reisdocumenten, gezondheid en nog veel meer ! zoek een nieuwsgroep, reisgenoot, reisverslag, fotoreportage, reisgids of landkaart !
Travelmarker Homepage

BraziliŽ - Porto Seguro

reis terug  

Porto Seguro

De geschiedenis van Porto Seguro

Porto Seguro was de plek waar de eerste Portugese pioniers aan land kwamen. Pedro Álvares Cabral en zijn mannen waren op zoek naar een veilige haven, die zij 16 kilometer ten noorden van het huidige Porto Seguro vonden. Deze pioniers bleven maar 10 dagen op het vasteland voordat ze weer terugkeerden naar Portugal.
Drie jaar later arriveerde de expeditie van Gonçalvo Coelho in Porto Seguro. Ze plaatsten een markeringspunt op de plek waar nu het hogere gedeelte van Porto Seguro is gesitueerd. De indianen die in die tijd in het gebied rond Porto Seguro leefden werden overwonnen en tot slaven gemaakt. Porto Seguro werd echter nog vele jaren bedreigd door aanvallen van indianen uit het binnenland.

Het huidige Porto Seguro

Het historische centrum van Porto Seguro, Cidade Históricao, telt nog steeds overblijfselen van de eerste Portugezen die zich hier vestigden. Je kunt er een bezoek brengen aan Cidade Alta, waar de eerste steen door Coelho werd geplaatst.
De historische stad Porto Seguro was ooit de plek waar de eerste pioniers aan land kwamen. Tegenwoordig is Porto Seguro echter een plaats die vele Braziliaanse en buitenlandse toeristen trekt, die hier komen feesten en/of relaxen op de prachtige stranden. Het is echter af te raden te zwemmen bij de stranden in het centrum van Porto Seguro.

Hotels in Porto Seguro

Via trivago kun je de prijzen van hotels in Porto Seguro van ruim 200 boekingssites direct vergelijken en zo flink besparen op jouw hotelkosten!

.

Bestel 'n vliegticket, hotelkamer en nog veel meer via Travelmarker

Zoek een voordelige
naar menu tipsvliegticket
naar menu tipslastminute
naar menu tipsreisverzekering

naar menu tipshotelkamer
naar menu tipsvakantiehuisje
naar menu tipscamping
naar menu tipsreisgidsen
naar menu tipsgolfreis naar menu tipscruise
naar menu tipshuurauto naar menu tipstreinreis
Doe het zelf met TMreizen !
naar beginpagina landeninfonaar beginpagina land
 klimaat
 geografie
 flora
 fauna
 geschiedenis
 bevolking
 cultuur
 evenementen
 taal
 transport
 accommodatie
 culinair
 communicatie

 lastminutes
 groepsreizen

 activiteiten
 praktische tips
 bezienswaardigheden
klik hier om naar een ander land te gaan
   

                  

© 2019 www.travelmarker.nl