gedetailleerde informatie over diverse landen waar is de camping, wat kost deze kamer, hoe ruil ik een woning en nog veel meer..... alles over vluchten, vliegvelden, auto's, campers, motoren, treinen, metro's, bus- en bootreizen zoek een groepsreis, een cruise of een vlucht met hotel uitgebreide info en tips voor een actieve  vakantie ! tips over bagage, geld, reisdocumenten, gezondheid en nog veel meer ! zoek een nieuwsgroep, reisgenoot, reisverslag, fotoreportage, reisgids of landkaart !
Travelmarker Homepage

BraziliŽ - Rio de Janeiro

reis terug  
panorama van rio © Travelmarker Reizen

Rio de Janeiro

baai van Rio de Janeiro © Travelmarker ReizenRio de Janeiro heeft een lange en rijke historie. Na een korte Franse periode stichtten de Portugezen hier een handelspost in 1567. In het begin groeide Rio de Janeiro heel langzaam todat er goud werd gevonden in de binnenlanden van Brazilië. Van 1763 tot 1960 was Rio de hoofdstad van Brazilië, maar in 1960 werd Brasilia uitgeroepen tot de nieuwe hoofdstad van Brazilië. Aan het eind van de 19e eeuw groeide, als het gevolg van de massale immigratie vanuit Europa en de grote stroom mensen die van het platteland naar de stad verhuisden, het aantal inwoners van Rio de Janeiro ontzettend snel. Gedurende deze tijd ontstonden er veel beroemde stadswijken, zoals Copacabana en Ipanema, maar ook de Ďfavelasí, de beruchte krottenwijken.


Christusbeeld © Travelmarker Reizen Het grootste deel van de schoonheid van Rio de Janeiro is te danken aan de ligging van de stad, een eindeloze strook langs de kust met prachtige stranden en rotsachtige heuvels. Rio is, met zijn 7 miljoen inwoners, één van de dichtst bevolkte steden ter wereld.
De inwoners van Rio de Janeiro worden ook wel Cariocas genoemd en zijn mensen met verschillende achtergronden. Cariocas zijn vriendelijk, zelfverzekerd, houden van muziek, het nachtleven en, net zoals de meeste Brazilianen houden ze van voetbal. Cariocas gaan niet naar het strand om te zwemmen, maar om te kijken en gezien te worden.

 

Copacabana © Travelmarker Reizen Rio de Janeiro heeft veel te bieden, er is veel te zien en te doen. Je kunt een bezoek brengen aan de beroemde, 400 meter hoge Pao de Açucar (suikerbroodberg) en de Corcovado met het beroemde beeld van Jezus Christus die de stad Ďbeschermtí. Het uitzicht vanaf deze heuvels over Rio de Janeiro en omgeving is adembenemend. Met de moderne metro kun je heel makkelijk door het historische centrum van Rio reizen, waar je onder andere het indrukwekkende Teatro Municipal, het opera gebouw, kunt vinden. Daarnaast ligt het Museu Nacional de Belas Artes met een grote collectie schilderijen gemaakt door verschillende vooraanstaande Braziliaanse schilders. Een leuke trip in Rio de Janeiro is een ritje met de oude tram door de koloniale wijk Santa Teresa. Als je wil ontsnappen aan het drukke stadsleven van Rio, kun je een bezoek brengen aan de botanische tuin, Jardim Botânica, met meer dan 6000 verschillende soorten planten. Maar je kunt natuurlijk ook gewoon lekker naar het strand van Rio de Janeiro toe om the relaxen. Copacabana, een van de beroemdste stranden ter wereld, was ooit een glamoureus strand, maar daar is niet veel meer van over. Achter het vijf kilometer lange witte zandstrand ligt een drukke snelweg met lelijke gebouwen. Het strand zelf is gevuld met toeristen, straatventers en prostituees. Ipanema is een veel mooier strand. Hier komen de inwoners van Rio zelf het liefst van de zon en de zee genieten.

Hotels in Rio de Janeiro

Via trivago kun je de prijzen van hotels in Rio de Janeiro van ruim 200 boekingssites direct vergelijken en zo flink besparen op jouw hotelkosten!


.

Bestel 'n vliegticket, hotelkamer en nog veel meer via Travelmarker

Zoek een voordelige
naar menu tipsvliegticket
naar menu tipslastminute
naar menu tipsreisverzekering

naar menu tipshotelkamer
naar menu tipsvakantiehuisje
naar menu tipscamping
naar menu tipsreisgidsen
naar menu tipsgolfreis naar menu tipscruise
naar menu tipshuurauto naar menu tipstreinreis
Doe het zelf met TMreizen !
naar beginpagina landeninfonaar beginpagina land
 klimaat
 geografie
 flora
 fauna
 geschiedenis
 bevolking
 cultuur
 evenementen
 taal
 transport
 accommodatie
 culinair
 communicatie

 lastminutes
 groepsreizen

 activiteiten
 praktische tips
 bezienswaardigheden
klik hier om naar een ander land te gaan


   

                  

© 2019 www.travelmarker.nl