gedetailleerde informatie over diverse landen waar is de camping, wat kost deze kamer, hoe ruil ik een woning en nog veel meer..... alles over vluchten, vliegvelden, auto's, campers, motoren, treinen, metro's, bus- en bootreizen zoek een groepsreis, een cruise of een vlucht met hotel uitgebreide info en tips voor een actieve  vakantie ! tips over bagage, geld, reisdocumenten, gezondheid en nog veel meer ! zoek een nieuwsgroep, reisgenoot, reisverslag, fotoreportage, reisgids of landkaart !
Travelmarker Homepage

BraziliŽ - Salvador

reis terug  

Salvador

salvador © Travelmarker ReizenSalvador is zonder twijfel de meest levendige en muzikale stad van Brazilië. Salvador werd gesticht in 1549 en was de hoofdstad van de nieuwe Portugese kolonie tot 1763 en het kloppende hart van Brazilië in die tijd. De stad was verschrikkelijk rijk, in eerste instantie door de suikerindustrie, gevolgd door de tabaks- en veehandel, maar met name door het goud en diamanten uit het binnenland van Brazilië. In de stad Salvador heeft zich een eigen cultuur ontwikkeld, met veel Afrikaanse invloeden. De inwoners van Salvador zijn vriendelijk, creatief en houden vast aan oude tradities.

Het mooiste gedeelte van Salvador is de gerenoveerde stadswijk Pelourinho. In dit hoger gelegen gedeelte van de stad vind je de grootste collectie koloniale barok architectuur van Zuid-Amerika. In deze wijk liggen ook prachtig versierde kerken en huizen. Maar het is tevens een wijk met vele restaurants, terrasjes en bars, waar je op elk uur van de dag live-muziek kunt beluisteren. Het ritme van de Samba, de Axé en de jazzy geluiden van de Bossa Nova kan tot in de late uurtjes in de smalle straatjes beluisterd worden.

De omgeving van Salvador heeft veel te bieden. Een mogelijkheid is een bezoek aan Praia do Forte, op ongeveer 1,5 uur rijden van Salvador. Dit is een prachtig 12 kilometer lang strand met helder water, zandduinen, kokospalmen en koraalriffen, waar je goed kunt snorkelen. Tevens vind je hier een schilpaddenreservaat. Bezoek het eiland Itaparica, gelegen voor de kust van Salvador, met kleine pitoreske dorpjes en heerlijk rustige stranden.

Hotels in Salvador

Via trivago kun je de prijzen van hotels in Salvador van ruim 200 boekingssites direct vergelijken en zo flink besparen op jouw hotelkosten!

.

Bestel 'n vliegticket, hotelkamer en nog veel meer via Travelmarker

Zoek een voordelige
naar menu tipsvliegticket
naar menu tipslastminute
naar menu tipsreisverzekering

naar menu tipshotelkamer
naar menu tipsvakantiehuisje
naar menu tipscamping
naar menu tipsreisgidsen
naar menu tipsgolfreis naar menu tipscruise
naar menu tipshuurauto naar menu tipstreinreis
Doe het zelf met TMreizen !
naar beginpagina landeninfonaar beginpagina land
 klimaat
 geografie
 flora
 fauna
 geschiedenis
 bevolking
 cultuur
 evenementen
 taal
 transport
 accommodatie
 culinair
 communicatie

 lastminutes
 groepsreizen

 activiteiten
 praktische tips
 bezienswaardigheden
klik hier om naar een ander land te gaan
   

                  

© 2019 www.travelmarker.nl