gedetailleerde informatie over diverse landen waar is de camping, wat kost deze kamer, hoe ruil ik een woning en nog veel meer..... alles over vluchten, vliegvelden, auto's, campers, motoren, treinen, metro's, bus- en bootreizen zoek een groepsreis, een cruise of een vlucht met hotel uitgebreide info en tips voor een actieve  vakantie ! tips over bagage, geld, reisdocumenten, gezondheid en nog veel meer ! zoek een nieuwsgroep, reisgenoot, reisverslag, fotoreportage, reisgids of landkaart !
Travelmarker Homepage

De cultuur van BraziliŽ

De smeltkroes Brazilië

Christusbeeld © Travelmarker ReizenDe Braziliaanse cultuur is moeilijk te definieren omdat het een smeltkroes is van verschillende raciale invloeden. Mensen met een Europese, Afrikaanse, Aziatische Midden-Oosterse achtergrond zorgen voor een verrijking van de Braziliaanse cultuur, zonder hierbij de invloeden van de eerste bewoners van Brazilië, de indianen, uit te vlakken.
De indiaanse elementen hebben bijgedragen aan een rijke traditie van mythen, rituelen, dans en muziek. De Portugese invloeden zijn duidelijk merkbaar in de architectuur en kunst en floreerde in het midden van de 17e eeuw. De Afrikaanse invloeden zijn het meest merkbaar in de Braziliaanse muziek en zijn bekende ritme, zoals in de bekende Samba, maar ook in de typische gerechten in het noord-oosten van Brazilië. Gerechten zoals Vatapá en Acaraje zijn van West-Afrikaanse origine.

Brazilianen zijn trots op hun evenementen zoals carnaval, de "Escolas de Samba" parade in Rio de Janeiro, en de wijn- en bierfeesten in de zuidelijke staten van Brazilië. Ontelbare nationaliteiten en culturele invloeden dragen bij aan de verscheidenheid van de Braziliaanse cultuur.

Gedurende de laatste eeuwen heeft Brazilië de meest creatieve artiesten van heel Zuid Amerika voortgebracht. Een aantal bekende namen zijn Oscar Neimeyer (architectuur), Candido Portinari (schilderkunst), Heitor Villa-Lobos (muziek), Jorge Amado (literatuur) en Glauber Rocha (film).

Religie

Officieel is Brazilië, met de grootste katholieke populatie ter wereld, een katholiek land. Het is echter ook bekend om zijn grote verscheidenheid en samensmeltingen van verschillende religies en sektes, wat voor een grote religieuze flexibiliteit zorgt. Zo zijn er Brazilianen die eerst naar de kerk te gaan om vervolgens een Afro-Braziliaanse cult ceremonie bij te wonen.

Muziek

Brazilianen behoren tot de meest muzikale mensen op deze aarde. Waar je ook komt of gaat in Brazilië, je ontmoet altijd mensen die muziek maken, zingen of dansen. Misschien door de Afrikaanse Ďrootsí is de Braziliaanse muziek een collectief gebeuren, een viering, een feest. De Braziliaanse muziek heeft altijd bekend gestaan om zijn grote diversiteit. Gevormd door de mix van muzikale invloeden van drie verschillende continenten ontstaan er nog steeds nieuwe muziekvormen. Samba Canção is bijvoorbeeld een mix van de Spaanse bolero met ritmes afkomstig van Afrikaanse muziek. Bossa Nova is beïnvloed door Noord-Amerikaanse (jazz)muziek. De muzieksoort die tropicalismo genoemd wordt is een mix van Italiaanse ballads en Bossa Nova.

Sport

Sport heeft ook een grote invloed op de Braziliaanse levensstijl. Alle soorten sporten worden door het hele land enthousiast beoefent. Voetbal is zonder twijfel de grote favoriet, en de meeste Brazilianen volgen de successen van hun nationale team op de voet.

.

Evenementen en feestdagen in BraziliŽ

naar menu landeninfo landeninfo
Links naar sites over evenementen in BraziliŽ

Bestel 'n vliegticket, hotelkamer en nog veel meer via Travelmarker

Zoek een voordelige
naar menu tipsvliegticket
naar menu tipslastminute
naar menu tipsreisverzekering

naar menu tipshotelkamer
naar menu tipsvakantiehuisje
naar menu tipscamping
naar menu tipsreisgidsen
naar menu tipsgolfreis naar menu tipscruise
naar menu tipshuurauto naar menu tipstreinreis
Doe het zelf met TMreizen !
naar beginpagina landeninfonaar beginpagina land
 klimaat
 geografie
 flora
 fauna
 geschiedenis
 bevolking
 cultuur
 evenementen
 taal
 transport
 accommodatie
 culinair
 communicatie

 lastminutes
 groepsreizen

 activiteiten
 praktische tips
 bezienswaardigheden
klik hier om naar een ander land te gaan
   

                  

© 2019 www.travelmarker.nl