gedetailleerde informatie over diverse landen waar is de camping, wat kost deze kamer, hoe ruil ik een woning en nog veel meer..... alles over vluchten, vliegvelden, auto's, campers, motoren, treinen, metro's, bus- en bootreizen zoek een groepsreis, een cruise of een vlucht met hotel uitgebreide info en tips voor een actieve  vakantie ! tips over bagage, geld, reisdocumenten, gezondheid en nog veel meer ! zoek een nieuwsgroep, reisgenoot, reisverslag, fotoreportage, reisgids of landkaart !
Travelmarker Homepage

Evenementen in BraziliŽ

Evenementen, feestdagen en Festivals in Brazilië

Februari / maart & Carnaval

Carnaval is misschien wel het populairste en meest traditionele feest in Brazilië. Officieel zijn het vier wilde dagen, maar in de meeste steden duurt carnaval vaak langer dan een week. Carnaval wordt 7 weken voor paaszondag gevierd, de data wisselt per jaar.
Carnaval wordt in heel Brazilië gevierd, van noord tot zuid en van oost naar west. Het is een feest voor heel het Braziliaanse volk; van arbeiders tot zakenmensen en van rechters tot huisvrouwen die samen dansend de straat op gaan. Carnaval is onder andere een feest om je liefdesverdriet te vergeten en eventueel een nieuwe liefde te ontmoeten. Het is ook een feest om te protesteren tegen corrupte politici en te klagen over de armoede, maar alles wordt gedaan op een vrolijke en blije manier.
Het grootste carnavalsevenement van Brazilië en de rest van de wereld is het Carnaval van Rio de Janeiro, waar ruim 4 miljoen mensen aan deelnemen. Waarschijnlijk ligt de oorsprong van het carnaval ook in Rio de Janeiro.
Ondanks dat carnaval een feest is wat door heel Brazilië gevierd wordt, zijn er toch verschillen merkbaar. Zo wordt het carnaval in Bahia gevierd met verschillende religieuze ceremonies. In Rio zijn de sambascholen de hoofdattractie, en in Pernambuco gaan 1.5 miljoen mensen in rijen dansend de straat door.

Juni - Festas Juninas

Festas Juninas is een feest, waarbij mensen mid-winter vieren. Dit feest wordt voornamelijk op het platteland gevierd. De feestlokatie is versierd met groene en gele vlaggetjes. Verder is er veel live muziek. Het is een gewoonte om tijdens dit feest speciaal voor deze gelegenheid gemaakte snoepjes te eten en warme rode wijn, gemixed met verschillende vruchten, te drinken.

Juni / Augustus - Bumba Meu Boi

Bumba Meu Boi is een fascinerend, wild folklorisch feest met een carnavaleske atmosfeer. Er wordt veel gedanst en er worden verhalen over de dood en de herrijzenis van de stier verteld, met genoeg ruimte om te improviseren. Bumba Meu Boi wordt gevierd vanaf de tweede helft van juni tot half augustus. Het wordt door het hele land gevierd, maar met name in de steden São Luís, Belém en in de staten Pernambuco en Rio de Janeiro.

December - Oud en Nieuw op Copacabana Beach (Rio de Janeiro)

Tijdens de jaarwisseling in Rio de Janeiro gaan veel mensen in het wit gekleed, wat geluk en vrede moet brengen voor het nieuwe jaar, naar het Copacabana strand. Sommige mensen dragen daarnaast ook nog geel gekleurd ondergoed, wat geld en rijkdom moet brengen voor het nieuwe jaar.
Er zijn verschillende rituelen en tradities in Brazilië om nieuwjaar te vieren. Sommige, zoals Candomblé en Umbanda, grijpen terug naar oude religies. De mensen die deel nemen aan dit soort feesten, steken kaarsen aan op het strand, doen voedsel in een kleine boot, die ze ter zee laten gaan om de heilige Iemanjá te eren.

Januari 01 - Nieuwjaarsdag
06 - Drie koningen
25 - São Pauloís verjaardag
Februari begin Carnaval
Maart einde Carnaval
April 21 - Tiradentes dag
Mei 01 - Dag van de arbeid
Juni Corpus Christi
Juli  
Augustus  
September 07 - Dag van de onafhankelijkheid
Oktober 12 - Onze vrouwe van Aparecida dag
November 02 - Alle zielen dag
15 - Dag van de proclamatie
December 24 - Kerstavond
25 - Kerstmis
31 - Oudjaarsavond
.

De Braziliaanse cultuur

naar menu landeninfo landeninfo
 

Bestel 'n vliegticket, hotelkamer en nog veel meer via Travelmarker

Zoek een voordelige
naar menu tipsvliegticket
naar menu tipslastminute
naar menu tipsreisverzekering

naar menu tipshotelkamer
naar menu tipsvakantiehuisje
naar menu tipscamping
naar menu tipsreisgidsen
naar menu tipsgolfreis naar menu tipscruise
naar menu tipshuurauto naar menu tipstreinreis
Doe het zelf met TMreizen !
naar beginpagina landeninfonaar beginpagina land
 klimaat
 geografie
 flora
 fauna
 geschiedenis
 bevolking
 cultuur
 evenementen
 taal
 transport
 accommodatie
 culinair
 communicatie

 lastminutes
 groepsreizen

 activiteiten
 praktische tips
 bezienswaardigheden
klik hier om naar een ander land te gaan
   

                  

© 2019 www.travelmarker.nl