gedetailleerde informatie over diverse landen waar is de camping, wat kost deze kamer, hoe ruil ik een woning en nog veel meer..... alles over vluchten, vliegvelden, auto's, campers, motoren, treinen, metro's, bus- en bootreizen zoek een groepsreis, een cruise of een vlucht met hotel uitgebreide info en tips voor een actieve  vakantie ! tips over bagage, geld, reisdocumenten, gezondheid en nog veel meer ! zoek een nieuwsgroep, reisgenoot, reisverslag, fotoreportage, reisgids of landkaart !
Travelmarker Homepage

De fauna van BraziliŽ

Een unieke dierenwereld

toekan © Travelmarker Reizen Brazilië heeft een ongekend rijke fauna. Van de ca. 7.000 vogelsoorten in de wereld komen er ruim 1.200 soorten voor in Brazilië.

Amazone

Van het geschatte aantal van 15.000 diersoorten in de Amazone, zijn er nog honderden soorten niet geclassificeerd.
Typische vogelsoorten van de Amazone zijn de toekan, de arara, de papegaai, de kolibrie, de specht en de havik.
De bekendste soorten zoogdieren in de Amazone zijn de jaguar, de tapir, het wilde varken, verschillende soorten apen, de luiaard, de roze rivierdolfijn en het gordeldier. Onder de reptielen/amfibieen vallen de kaaiman, verschillende soorten schilpadden, de boa constrictor en de anaconda.

de rijke fauna van Brazilië Insecten zijn oververtegenwoordigd in de Amazone, waaronder meer dan 1.800 soorten vlinders en meer dan 200 soorten muskieten.
In de Amazone Rivier komen meer dan 2.500 soorten vis voor. De bekendste vissoorten in de Amazone zijn de beruchte piranha en de sidderaal.


Pantanal

de rijke fauna van Brazilië Wanneer je de Pantanal onder de loep neemt, kun je concluderen dat er over het algemeen dezelfde diersoorten voorkomen als in de Amazone. Hierbij moeten twee diersoorten speciaal genoemd worden die in hoge mate voorkomen in de Pantanal. Ten eerste de capibara, het grootste knaagdier ter wereld. De capibara heeft een grootte die te vergelijken is met een volwassen labrador. De Tuiuiu is een groot soort kraanvogel die tevens symbool staat voor de unieke Pantanal-regio.

De kuststrook van Brazilië is het leefgebied van vele unieke en bedreigde diersoorten. Van de 600 vogelsoorten zijn er verschillende uniek, zoals de soorten kolibries en spechten.
Het in het zuiden van Brazilië gelegen centrale plateau is naast het leefgebied van verschillende soorten apen ook het leefgebied van verschillende diersoorten die ook in Europa voorkomen, zoals eekhoorns, vossen en wilde katten.

Beknopt verslag met fraaie foto's van een rondreis door Brazilië in 2001, inclusief uitgebreide lijst van waargenomen vogels.
.

Natuurgebieden in BraziliŽ

naar menu landeninfo landeninfo
Informatie over natuurgebieden in BraziliŽ

Bestel 'n vliegticket, hotelkamer en nog veel meer via Travelmarker

Zoek een voordelige
naar menu tipsvliegticket
naar menu tipslastminute
naar menu tipsreisverzekering

naar menu tipshotelkamer
naar menu tipsvakantiehuisje
naar menu tipscamping
naar menu tipsreisgidsen
naar menu tipsgolfreis naar menu tipscruise
naar menu tipshuurauto naar menu tipstreinreis
Doe het zelf met TMreizen !
naar beginpagina landeninfonaar beginpagina land
 klimaat
 geografie
 flora
 fauna
 geschiedenis
 bevolking
 cultuur
 evenementen
 taal
 transport
 accommodatie
 culinair
 communicatie

 lastminutes
 groepsreizen

 activiteiten
 praktische tips
 bezienswaardigheden
klik hier om naar een ander land te gaan


boek een individuele rondreis bij TMreizen   

                  

© 2019 www.travelmarker.nl