gedetailleerde informatie over diverse landen waar is de camping, wat kost deze kamer, hoe ruil ik een woning en nog veel meer..... alles over vluchten, vliegvelden, auto's, campers, motoren, treinen, metro's, bus- en bootreizen zoek een groepsreis, een cruise of een vlucht met hotel uitgebreide info en tips voor een actieve  vakantie ! tips over bagage, geld, reisdocumenten, gezondheid en nog veel meer ! zoek een nieuwsgroep, reisgenoot, reisverslag, fotoreportage, reisgids of landkaart !
Travelmarker Homepage

De flora van BraziliŽ

Amazone en meer........

woudreus in de AmazoneZuid-Amerika, en dan vooral Brazilië, is het hart van de fauna en flora wereld. Zo heeft het Amazone regenwoud meer dan 50.000 hogere plantensoorten. Tevens is het Amazone regenwoud verantwoordelijk voor 50% van Ďs werelds zuurstofproductie en herbergt 10% van alle plantensoorten in de wereld. Tegenwoordig is 45% van het totale landoppervlak van Brazilië bedekt met regenwoud, al loopt dit percentage langzaam terug vanwege de massale houtkap. De flora van het Amazone woud wordt voornamelijk gekenmerkt door een enorme rijkdom en elke dag weer worden er nieuwe soorten plantensoorten ondekt. De bekendste soorten zijn o.a. de Bertholletia, de Rubberboom en de reuzen waterlelie; "Vitória Regia".


de rijke flora van Brazilië © Travelmarker ReizenNaast het Amazone regenwoud is de Pantanal in het zuid-westen van Brazilië een gebied met een enorme rijkdom aan flora. Dit moerasachtige landschap bestaat voornamelijk uit afwisselend grasland en bos Tijdens de natte periodes vind je in Pantanal een grote verscheidenheid aan waterplanten.

Het in het zuiden van Brazilië gelegen centrale plateau was ooit bijna in zijn geheel begroeid met coniferenwoud. De voornaamste soort was de Araucaria boom. Door de massale houtkap is een groot deel van dit woud verdwenen, maar delen ervan kun je nog bewonderen wanneer je het centrale plateau in zuidelijke richting verlaat. De kustregio wordt bijna in zijn geheel gekenmerkt door mangrovebossen, maar ook deze vegetatie ondervindt de negatieve gevolgen van de cultivering en de urbanisatie van deze regio.

.

Natuurgebieden in BraziliŽ

naar menu landeninfo landeninfo
Informatie over natuurgebieden in BraziliŽ

Bestel 'n vliegticket, hotelkamer en nog veel meer via Travelmarker

Zoek een voordelige
naar menu tipsvliegticket
naar menu tipslastminute
naar menu tipsreisverzekering

naar menu tipshotelkamer
naar menu tipsvakantiehuisje
naar menu tipscamping
naar menu tipsreisgidsen
naar menu tipsgolfreis naar menu tipscruise
naar menu tipshuurauto naar menu tipstreinreis
Doe het zelf met TMreizen !
naar beginpagina landeninfonaar beginpagina land
 klimaat
 geografie
 flora
 fauna
 geschiedenis
 bevolking
 cultuur
 evenementen
 taal
 transport
 accommodatie
 culinair
 communicatie

 lastminutes
 groepsreizen

 activiteiten
 praktische tips
 bezienswaardigheden
klik hier om naar een ander land te gaan
   

                  

© 2019 www.travelmarker.nl