gedetailleerde informatie over diverse landen waar is de camping, wat kost deze kamer, hoe ruil ik een woning en nog veel meer..... alles over vluchten, vliegvelden, auto's, campers, motoren, treinen, metro's, bus- en bootreizen zoek een groepsreis, een cruise of een vlucht met hotel uitgebreide info en tips voor een actieve  vakantie ! tips over bagage, geld, reisdocumenten, gezondheid en nog veel meer ! zoek een nieuwsgroep, reisgenoot, reisverslag, fotoreportage, reisgids of landkaart !
Travelmarker Homepage

De geografie van BraziliŽ

Een enorm land

brazilie © Travelmarker ReizenBrazilië beslaat een gebied van ruim 8,5 miljoen km≤ (240 x Nederland) en is daarmee het grootste land van Zuid-Amerika en het op vijf na grootste land ter wereld. Met uitzondering van Chili en Ecuador, grenst Brazilië aan alle landen in Zuid-Amerika.

Brazilië wordt gekenmerkt door de enorme afstanden; 4.320 km van noord naar zuid en 4.326 km van west naar oost. Geografisch gezien is Brazilië in 4 hoofdregioís op te delen: de lange smalle kustregio met een lengte van 8.000 km, deze kustregio wordt gekenmerkt door o.a. prachige stranden. Deze kustregio wordt in het zuidelijke gedeelte van Brazilië begrenst door het grote centrale plateau; ĎPlanalto Brasileiroí, met een gemiddelde hoogte van tussen de 500 en 1000 meter. In het noorden van Brazilië ligt de Amazone laagvlakte, die zich uitstrekt tot ver in Peru, Ecuador en Colombia. Dit is tevens de grootste geografische hoofdregio en wordt gekenmerkt door tropisch regenwoud. Tenslotte vind je in het zuid-westen de wat kleinere Paraná-Paranaqua laagvlakte, die zich uitstrekt tot in Bolivia en Paraquay.
Het hoogste punt van Brazilië is de Pico de Neblina. Deze berg heeft een hoogte van 3.014 meter en ligt in het hoge noorden van het Amazone gebied.

Ondanks de enorme afmetingen van dit land is Brazilië, met een bevolking van meer dan 175 miljoen mensen, één van de meest geurbaniseerde landen van de wereld. De urbanisatie bevindt zich voornamelijk langs de kust. Hier liggen de metropolen São Paulo, met 18 miljoen inwoners, en Rio de Janeiro, met 7 miljoen inwoners. Eén van de redenen dat het inwoneraantal in deze steden zo groot is, is de constante trek van mensen van het platteland naar de stad, op zoek naar een beter leven. Deze aanvoer van mensen zorgt voor een ongecontroleerde groei van de armoedige buitenwijken, "favelas". Dit is nog steeds één van de grote problemen van Brazilië, al is deze situatie de laatste jaren verbeterd.

.

Bestel 'n vliegticket, hotelkamer en nog veel meer via Travelmarker

Zoek een voordelige
naar menu tipsvliegticket
naar menu tipslastminute
naar menu tipsreisverzekering

naar menu tipshotelkamer
naar menu tipsvakantiehuisje
naar menu tipscamping
naar menu tipsreisgidsen
naar menu tipsgolfreis naar menu tipscruise
naar menu tipshuurauto naar menu tipstreinreis
Doe het zelf met TMreizen !
naar beginpagina landeninfonaar beginpagina land
 klimaat
 geografie
 flora
 fauna
 geschiedenis
 bevolking
 cultuur
 evenementen
 taal
 transport
 accommodatie
 culinair
 communicatie

 lastminutes
 groepsreizen

 activiteiten
 praktische tips
 bezienswaardigheden
klik hier om naar een ander land te gaan   

                  

© 2019 www.travelmarker.nl