gedetailleerde informatie over diverse landen waar is de camping, wat kost deze kamer, hoe ruil ik een woning en nog veel meer..... alles over vluchten, vliegvelden, auto's, campers, motoren, treinen, metro's, bus- en bootreizen zoek een groepsreis, een cruise of een vlucht met hotel uitgebreide info en tips voor een actieve  vakantie ! tips over bagage, geld, reisdocumenten, gezondheid en nog veel meer ! zoek een nieuwsgroep, reisgenoot, reisverslag, fotoreportage, reisgids of landkaart !
Travelmarker Homepage

De geschiedenis van BraziliŽ

Indianen en Portugezen

antieke kaart Brazilië  © Travelmarker ReizenDe eerste bewoners

Antropologen nemen aan dat Amerika op zín minst 20.000 jaar geleden werd gekoloniseerd door indianen, die vanuit noord-oost Azië de Bering Straat overstaken en zo Noord-Amerika bereikten. Deze indianen waren jagers/verzamelaars die het wild volgden over de landbrug tussen Azië en Amerika. Aangezien deze stammen zeer mobiel waren trokken ze steeds zuidelijker tot ze uiteindelijk het Amazone gebied bereikten. Vanuit de Amazone verspreidden ze zichzelf over heel Zuid-Amerika. Daarnaast wordt het mogelijk geacht dat er een latere overzeese migratie plaats vond, hierbij trekkend van eiland naar eiland, totdat op een bepaald moment het Amerikaanse continent bereikt werd.

VOC-schipDe komst van de Portugezen

In april 1500 na Chr. werd Brazilië Ďherontdektí door de Portugees Pedro Alvares Cabral. Na deze ontdekking werden er elk jaar door het Portugese koningshuis expedities georganiseerd om de kustlijn van dit nieuwe territorium, in deze tijd Santa Cruz Province genoemd, verder te verkennen en te waarborgen.
In 1548 werd de staat Brazilië gesticht als een monarchische provincie van Portugal. Een jaar later werd Tomé de Sousa als eerste gouverneur benoemd.
Op 25 januari 1554, werd de stad São Paulo gesticht door de Jezuit José Anchieta. Toendertijd bestond Sao Pãulo uit een aantal huizen en één school/kerk. In 1900 beschikte São Paulo over een inwonersaantal van 240.000 mensen. Gedurende de 20e eeuw groeide de stad ontzettend snel, wat leidde tot een inwoneraantal van meer dan 18 miljoen mensen tegenwoordig.

Gedurende de 18e en 19e eeuw trokken vele Bandeirantes het binnenland in, op zoek naar goud en indianen die ze tot hun slaven maakten. Bandeirantes, meestal geboren uit een indiaanse moeder en een Portugese vader, waren krijgers die overlevingstechnieken van de indianen en wapens van de Europeanen bezaten.

Op 29 november 1807 trok Napoleonís leger Lissabon binnen. Twee dagen voor deze invasie waren 40 schepen, met de Portugese prins Dom Joao VI, en zijn totale huishouding bestaande uit 15.000 mensen aan boord, al vertrokken richting Brazilië. Toen de prins aankwam in Rio de Janeiro nam hij direct de macht over in Brazilië.
Op 7 september 1822 werd Brazilië onafhankelijk van het Portugese koningshuis, maar de monarchie duurde nog tot 1889.

Nieuwste geschiedenis

Vanaf 1880 begon de immigratie vanuit Europa. De meeste immigranten waren Italianen, maar er kwamen ook immigranten uit Portugal, Spanje, Duitsland en Japan aan in de haven van Santos. Rond deze tijd was ook de industrialisatie in Brazilië begonnen.
De 20e eeuw was op het politieke vlak een turbulente eeuw. Vooral tussen 1964 en 1985, de periode dat het land geregeerd werd door militairen. Tancredo Neves was de eerste democratisch gekozen president (1985). Tegenwoordig ondervind Brazilië in economische en politieke zin nog steeds de negatieve gevolgen van het voormalige militaire bewind. De situatie is de laatste jaren echter sterk verbeterd, zo staat Brazilië meer open voor handel met het buitenland.

Een groot aantal links naar sites over de geschiedenis van BraziliŽ.
.

Laatste nieuws

naar menu landeninfo landeninfo
Ga naar deze pagina voor het laatste nieuws over BraziliŽ

Historische plaatsen

naar menu landeninfo landeninfo
Lees meer over de historische plaatsen van BraziliŽ

Bestel 'n vliegticket, hotelkamer en nog veel meer via Travelmarker

Zoek een voordelige
naar menu tipsvliegticket
naar menu tipslastminute
naar menu tipsreisverzekering

naar menu tipshotelkamer
naar menu tipsvakantiehuisje
naar menu tipscamping
naar menu tipsreisgidsen
naar menu tipsgolfreis naar menu tipscruise
naar menu tipshuurauto naar menu tipstreinreis
Doe het zelf met TMreizen !
naar beginpagina landeninfonaar beginpagina land
 klimaat
 geografie
 flora
 fauna
 geschiedenis
 bevolking
 cultuur
 evenementen
 taal
 transport
 accommodatie
 culinair
 communicatie

 lastminutes
 groepsreizen

 activiteiten
 praktische tips
 bezienswaardigheden
klik hier om naar een ander land te gaan


   

                  

© 2019 www.travelmarker.nl