gedetailleerde informatie over diverse landen waar is de camping, wat kost deze kamer, hoe ruil ik een woning en nog veel meer..... alles over vluchten, vliegvelden, auto's, campers, motoren, treinen, metro's, bus- en bootreizen zoek een groepsreis, een cruise of een vlucht met hotel uitgebreide info en tips voor een actieve  vakantie ! tips over bagage, geld, reisdocumenten, gezondheid en nog veel meer ! zoek een nieuwsgroep, reisgenoot, reisverslag, fotoreportage, reisgids of landkaart !
Travelmarker Homepage

Het klimaat van BraziliŽ

Het weer in Brazilië

toekanDoor de immense afmetingen van Brazilië is er een grote diversiteit aan klimaten waarneembaar. Het klimaat varieërt over het algemeen van tropisch in het noorden van Brazilië, waar het zelden koud is met een gemiddelde temperatuur van ongeveer 28 įC, tot een gematigd klimaat in het zuiden, waar het af en toe zelfs kan sneeuwen. Omdat Brazilië ten zuiden van de evenaar ligt, zijn de seizoenen precies tegenovergesteld aan die in Europa, al zijn de extreme seizoensveranderingen, zoals wij ze kennen, niet aanwezig.

Winter

De winter in Brazilië duurt van juni tot augustus, en wordt gekenmerkt door een gemiddelde temperaturen van tussen de 17 en 19įC in de zuidelijke staten Rio Grande do Sul, Santa Catarina, Paraná en São Paulo. In de rest van Brazilië zakt het kwik in de winter niet zo ver, en blijft de gemiddelde temperatuur tussen de 25 en 30įC.

Zomer

De zomer in Brazilië duurt van december tot en met februari. Gedurende deze periode kan het zeer warm worden in een groot gedeelte van Brazilië. De temperatuur in de noordelijke staten kan in het noordoosten van Brazilië in de zomer zelfs oplopen tot ruim 35įC. Met de zomer wordt ook het regenseizoen ingeluid. Je hoeft echter niet bang te zijn dat je vakantie hierdoor letterlijk in het water valt. Het regent slechts een paar keer per week één of een meer uren per dag.

.

Ga op zoek naar een uitgebreide weersvoorspelling voor BraziliŽ

naar menu tips tips
Ga naar deze pagina voor een uitgebreide weersvoorspelling voor de komende dagen van BraziliŽ. Je kunt hier de temperatuur van het zwemwater checken en algemene informatie lezen over de beste periode om op reis te gaan.

Bestel 'n vliegticket, hotelkamer en nog veel meer via Travelmarker

Zoek een voordelige
naar menu tipsvliegticket
naar menu tipslastminute
naar menu tipsreisverzekering

naar menu tipshotelkamer
naar menu tipsvakantiehuisje
naar menu tipscamping
naar menu tipsreisgidsen
naar menu tipsgolfreis naar menu tipscruise
naar menu tipshuurauto naar menu tipstreinreis
Doe het zelf met TMreizen !
naar beginpagina landeninfonaar beginpagina land
 klimaat
 geografie
 flora
 fauna
 geschiedenis
 bevolking
 cultuur
 evenementen
 taal
 transport
 accommodatie
 culinair
 communicatie

 lastminutes
 groepsreizen

 activiteiten
 praktische tips
 bezienswaardigheden
klik hier om naar een ander land te gaan


   

                  

© 2019 www.travelmarker.nl